Ziarul electronic al arădenilor

Tóth Csaba este noul prefect al județului Arad

Tóth Csaba a fost numit în funcția de prefect al județului Arad, într-o ședință a Guvernului, a anunțat, miercuri, UDMR.

„Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad, Tóth Csaba; Cluj, Tasnádi István Szilárd; Satu-Mare, Altfatter Tamás-Ferenc îşi continuă activitatea ca prefect; Sălaj, Dari Tamás”, a anunţat, miercuri, UDMR.

Tóth Csaba, 43 de ani, are finalizate studii în drept şi management, iar în perioada 2005-2010 a ocupat funcţia de preşedinte executiv al UDMR Arad. Între anii 2008 şi 2012 a fost consilier judeţean.

UDMR nu a mai avut niciodată în ultimii 30 de ani funcţia de prefect al judeţului Arad, însă a mai deţinut o funcţie de subprefect în perioadele 1996 – 2000, 2005 – 2009 şi 2010 – 2012.

Tóth Csaba îl va înlocui pe Gheorghe Stoian, care a fost numit în funcție în decembrie 2019.

Uniunea anunţă că în perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR.

Conform negocierilor din coaliţie, UDMR ar urma să aibă 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. În afara celor patru posturi pentru care au fost făcute miercuri numirile, UDMR ar urma să desemneze şi prefectul judeţului Covasna.

Gheorghe Stoian, eliberat din funcția de prefect al județului Arad

UDMR îl propune pe Tóth Csaba pentru funcția de prefect al județului Arad

Vasile Valer Cătană, propunerea USR pentru postul de subprefect al Aradului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.