Ziarul electronic al arădenilor

Un nou incendiu în Cartierul Verde. Ce au descoperit pompierii

Pompierii arădeni au intervenit, joi dimineața, în Cartierul Verde, unde a izbucnit un incendiu la un imobil, la nici 24 de ore după ce o altă casă din acest complex rezidențial a luat foc.

Detașamentul de Pompieri Arad a fost solicitat, în jurul orei 3.50, pentru a interveni la un incendiu produs la ieșirea din municipiu, în Cartierul Verde.

„În momentul sosirii echipajului de intervenție, format din cinci pompieri cu o autospeciala de stingere, s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului, propagat la acoperișul apartamentului învecinat. După aproximativ trei ore de intervenție, incendiul a fost stins. În urma incendiului a ars un apartament și a fost degradat acoperișul celui de al doilea“, a informat ISU Arad.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii au stabilit că producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică.

Conform pompierilor, construcția de aproximativ 50 m lungime, cu mai multe apartamente, are acoperișul comun, fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei, fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite;

„Materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă, iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu. În urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia“, au mai spus pompierii.

În cursul zilei de miercuri, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă din Cartierul Verde, unde exista pericolul extinderii focului și la imobilele din apropiere.

Cauza incendiului de miercuri a fost un scurtcircuit la un ventilator aflat în tavanul din baia locuinței.

Complexul rezidențial „Cartierul Verde” este situat la ieșirea din Arad spre Oradea, iar în incinta acestuia sunt aproximativ 120 de case și mai multe construcții, pe o suprafață de 5 hectare.

Toate casele au fost construite în 2007 – 2008, iar majoritatea au fost renovate în 2017 – 2018.

foto: ISU Arad

CITITI SI: Incendiu în Cartierul Verde. A fost pericol de extindere la întregul complex de locuințe

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.