Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au desfășurat o percheziție domiciliară în orașul Ineu.

Conform IPJ Arad, la domiciliul unui bărbat de 54 de ani a fost depistată o armă de tir sportiv cu aer comprimat de calibru 5,5 mm, fără a avea seria inscripționată, și 750 de bucăți alice de același calibru, precum și un cartuș militar nepercutat, fără elemente de identificare, toate deținute ilegal. Din verificările efectuate a reieșit că arma ar fi fost introdusă în țară în mod ilegal, de un bărbat din localitatea Zimbru, fiind vândută apoi bărbatului din Ineu de un tânăr de 18 ani, la domiciliul căruia s-au desfășurat percheziții la data de 27 octombrie, când au fost depistate 3 cartușe de tip militar, calibrul 7,62, nepercutate. Cercetările au mai relevat că toți cei în cauză ar fi utilizat arma. În cauză se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținere de arme fără drept și uz de armă neletală fără drept, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.

Reținut pentru violență în familie

Un arădean în vârstă de 43 de ani, care, în noaptea de 23/24 octombrie, și-a lovit concubina cu palmele și un corp dur, este cercetat de polițiștii de la Secția nr. 1 din cartierul Aurel Vlaicu. Polițiștii au precizat că bărbatul și-a lovit concubina în timp ce se aflau la domiciliul acesteia, de pe raza municipiului. În urma loviturilor, femeia, în vârstă de 37 de ani, necesită 20-30 de zile de îngijiri medicale. „În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă“, se menționează într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

Balastieră verificată de polițiști

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu lucrători au Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad, au desfășurat o acțiune la o balastieră de pe raza localității Sâmbăteni, care efectua activități de exploatare minieră, fără a deține licență în acest sens, după ce a fost dispusă încetarea activității poluatoare. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de continuare a activității care a cauzat poluarea după dispunerea încetării acestei activități, conform Legii 195/2005, pentru stabilirea situației infracționale, a persoanelor responsabile și tragerea acestora la răspundere penală“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Depistat cu pașaportul altei persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat un cetăţean Uganda, care a încercat să iasă ilegal din România, folosind un permis de şedere olandez ce aparţinea altei persoane. Bărbatul călătorea cu trenul IR 74-1, care circula pe ruta Braşov-Budapesta. La controlul de frontieră s-a legitimat cu un permis de şedere emis de autoritățile din Olanda. În urma verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana de la control şi fotografia din documentul prezentat există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este un cetăţean din Uganda, în vârstă de 28 de ani care a intrat legal în România, în baza paşaportului personal şi a unei vize valabile. Bărbatul în cauză a declarat faptul că a procurat permisul de şedere de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 300 de dolari, şi a recurs la această metodă întrucât îşi pierduse paşaportul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.