Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii au comemorat victimele din clubul „Colectiv“

Aproximativ 50 de arădeni au participat, miercuri seară, la o comemorare a victimelor din „Colectiv“, cei prezenţi având reproşuri la adresa autorităţilor, pentru că nu ar fi făcut schimbările aşteptate în ultimii ani.

Invitaţia de participare la comemorarea victimelor incendiului a fost lansată pe Facebook, iar în jur de 50 de persoane, inclusiv părinţi cu copii, au participat. Arădenii s-au adunat în Parcul „Mihai Eminescu“, din centrul oraşului şi au aprins lumânări la Crucea Martirilor Unirii, un monument din 1936.

Participanţii au aprins lumânări şi au format cu acestea cuvântul „Colectiv“. Pe crucea monumentului au amplasat o coroană cu flori aranjate în forma literei „C“.

„Ne-am adunat pentru a comemora tragedia din Colectiv. Din păcate, încă nu e nimeni închis pentru ce s-a întâmplat acolo. Încă nu s-a găsit niciun vinovat. Starea asta este total anormală, sperăm în continuare ca organele în drept să îşi facă datoria. Nu trebuie să uităm că au murit foarte mulţi oameni“, a declarat unul dintre iniţiatorii acţiunii, Călin Miclăuş, reprezentant al Asociaţiei „Aradul Civic“.

Organizatorii consideră că în cei patru ani scurşi nu s-a îmbunătăţit nimic în sistemul medical şi nici în atitudinea autorităţilor.

„Ne-am fi dorit ca alături de noi să fie şi autorităţi, să auzim nişte scuze, poate o asumare de responsabilitate. (…) Din păcate, nu am sesizat schimbări nici în atitudinea autorităţilor, de la vârf vedem aceeaşi atitudine, iar aici mă refer la Raed Arafat. Nimeni nu e de vină, toată lumea îşi declină responsabilitatea, până la urmă de vină sunt morţii“, a spus Călin Miclăuş.

„În spitale nu s-a schimbat nimic, deşi românii cereau, după tragedie, ca spitalele să fie dotate cu echipamentele necesare pentru a face faţă unor situaţii atât de grele. Doar în câteva unităţi din ţară se văd îmbunătăţiri, dar nu avem încă posibilitatea de a trata mai mulţi arşi grav în acelaşi timp. Suntem cam tot la nivelul anului 2015 din acest punct de vedere, iar asta arată câtă nepăsare există de fapt din partea statului. Noi nu putem decât să simţim frustrare pentru toate astea“, a spus o participantă, Alina Şimon.

Participanţii au ţinut şi un moment de reculegere, iar acţiunea lor s-a încheiat după o oră.

Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate şi rănite.

sursa: Agerpres

foto: Facebook/Silviu Dascăl

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.