Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat care urma să fie dus în carantină a fugit de la frontieră

Un bărbat care a revenit din Austria şi urma să fie preluat de autorităţi de la frontieră de la Nădlac, pentru a fi dus în carantină, a fugit înainte să ajungă microbuzul trimis de autorităţi, el fiind acum cercetat penal de procurori.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad informează, într-un comunicat transmis vineri, că bărbatul a trecut frontiera pe jos, motiv pentru care urma să fie preluat de un microbuz pus la dispoziţie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Bărbatul urma să fie dus în carantină în judeţul de domiciliu, însă când a ajuns microbuzul, el nu a mai fost găsit.

„În cuprinsul actului de sesizare întocmit întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 7 mai, orele 6.00 – 6.40, o persoană de sex masculin s-a prezentat la Sector Poliţie Frontieră Nădlac, declarând că vine din Austria – Viena, urmând a fi transportată în spaţiul amenajat pentru «Persoanele care au trecut pe jos frontiera de stat», în vederea carantinării instituționalizate în județul de domiciliu. În jurul orei 7.10, când s-a prezentat mijlocul de transport pus la dispoziţie de ISU Arad, s-a constatat că susnumitul nu se mai afla în spaţiul special amenajat, nefiind găsit în urma verificărilor efectuate de echipajele poliţiei de frontieră. În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.1 din Codul penal, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect“, se arată într-un comunicat de presă remis de procurori.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.