Ziarul electronic al arădenilor

Persoane care au intrat în ţară pe jos, transportate cu autocare supraaglomerate

VIDEO Mai multe persoane care au intrat în ţară pe jos, în ultimele zile, au reclamat că de la frontieră sunt preluate de autorităţile din Arad în autocare supraaglomerate, pentru a ajunge în carantină în judeţele de domiciliu, Prefectura Arad cerând responsabililor să nu mai permită astfel de situaţii.

Filmuleţe cu autocare ocupate peste capacitate de persoane preluate din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au fost distribuite în mediul online de pasageri care şi-au exprimat îngrijorarea că se pot îmbolnăvi în aceste mijloace de transport supraaglomerate, deşi poartă măşti de protecţie.

Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică, instituţia care a contractat operatorul de transport care preia persoane de la frontieră pentru a fi duse în carantină, să ia măsuri pentru a nu se mai depăşi capacitatea autocarelor.

„Prefectul Gheorghe Stoian cunoaşte problema, a luat legătura cu domnul chestor de poliţie Bondar Marin, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, de asemenea, a luat legătura cu Centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei şi cu Direcţia de Sănătate Publică Arad, dând dispoziţie să nu se mai permită accesul în autocar al unui număr de oameni peste capacitatea autocarului. Aceste autocare sunt puse la dispoziţia persoanelor care intră pe jos prin punctele de trecere a frontierei Nădlac I de către Direcţia de Sănătate Publică“, a declarat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin PTF Nădlac I şi PTF Nădlac II au intrat în ţară pe jos 410 persoane, care au fost preluate cu mijloace de transport contractate de autorităţi.

sursa: Agerpres

UPDATE

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a precizat, joi seară, după apariţia în spaţiul public a unor imagini cu români înghesuiţi în autocare, la intrarea în ţară, că nu are în dotare autobuze, ci doar microbuze, pentru transportul celor care intră în ţară pe jos, şi că în aceste maşini nu s-a depăşit numărul de persoane admise în documente.

„Referitor la filmul apărut în mediul online: autocarul nu aparţine ISU Arad. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş al Judeţului Arad nu are autocar în înzestrare. ISU Arad nu a încheiat contract cu nici un operator economic, pentru că nu este atributul inspectoratului. ISU Arad nu are personal în punctele de trecere a frontierei cu atribuţii în tirajul persoanelor intrate în ţară, formarea convoaielor si îmbarcare persoanelor.

ISU Arad transporta persoane din PCTF, cu 2 sau 3 microbuze, în funcţie de situaţie. 1 microbuz de culoare roşie cu însemne, personalizat şi cu numere de înregistrare MAI, 1 microbuz de culoare albă cu numere de înregistrare MAI si un microbuz de culoare albă al CMJ Arad. La nici un transport executat de ISU Arad nu s-a depăşit numarul de persoane admise în documente maşini”, se arată într-un comunicat al ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.