Ziarul electronic al arădenilor

Peste 2.000 de firme din Arad au solicitat şomajul tehnic aferent lunii aprilie

Peste 2.000 de firme din judeţul Arad au depus dosare pentru şomaj tehnic pentru angajaţi, în prima săptămână a lunii mai, iar pentru 11.000 de persoane s-au făcut deja plăţile aferente lunii aprilie, suma totală depăşind 14 milioane de lei.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteş, a declarat vineri, pentru Agerpres, că în cele şase zile lucrătoare care au trecut din luna mai au fost depuse cu 50% mai multe dosare de şomaj tehnic decât în toată luna aprilie.

„Avem deja peste 2.000 de firme care au depus dosare, dar încă nu am calculat pentru câţi angajaţi s-a solicitat şomajul tehnic. Începând de marţi am făcut deja 70 de plăţi către companii, ceea ce înseamnă că în jur de 11.000 de salariaţi şi-au încasat banii pe aprilie.

Am plătit în câteva zile 14 milioane de lei, mai mult decât în toată luna aprilie, când am plătit 9,5 milioane de lei. Suma ce va fi plătită în această lună va fi însă mult mai mare decât în luna anterioară, când s-au făcut plăţi doar pentru câteva zile lucrătoare din martie, respectiv pentru perioada de după declararea stării de urgenţă. Acum vom plăti pentru o lună întreagă“, a explicat Henteş.

Şeful AJOFM Arad îşi menţine estimarea făcută luna trecută, conform căreia în luna mai vor fi depuse dosare de şomaj tehnic pentru 28.000 – 30.000 de salariaţi, adică dublu faţă de luna anterioară.

„În prima zi lucrătoare a lunii mai au fost depuse 714 dosare. Ulterior, a scăzut la 300 – 400 de dosare pe zi, iar de săptămâna viitoare ne aşteptăm să mai scadă, pentru că majoritatea cererilor se depun la început“, a mai declarat directorul AJOFM Arad.

Majoritatea angajaţilor beneficiari de şomaj tehnic din Arad sunt din fabrici din domeniul automotive şi textile, din IMM-uri şi din industria HORECA.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.