Ziarul electronic al arădenilor

Trei incendii într-o zi, în județul Arad

Pompierii militari au intervenit, în cursul zilei de duminică, la trei incendii în județul Arad, care au izbucnit la o gospodărie, la remorca unui autoturism, dar la un incendiu de vegetație.

Primul incendiu s-a produs la o locuință din Chișineu Criș, unde a intervenit subunitatea din acest oraș, cu o autospecială de stingere și cinci subofițeri.

 La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și a fost stins după 45 minute de intervenție. „A ars acoperișul în proportie de 70%. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul sau burlanul de evacuare a fumului necurățat, defect sau amplasat necorespunzator față de materialul combustibil“, a precizat ISU Arad.

Tot duminică, Garda nr. 2 de Intervenție Bârzava a intervenit pe DN 7, în zona localității Vărădia de Mures, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o remorcă de transport bagaje a unui autoturism. Conform ISU Arad, incendiul se manifesta violent, favorizat de prezența materialului combustibil din remorcă (mobilă) și a fost stins în aproximativ 30 de minute.

În timpul intervenției, DN 7 a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

În jurul orei 16.00, Garda nr. 1 de Intervenție Sebiș a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se întindea pe aproximativ 4 ha de teren, în zona localității Chisindia.

„Intervenția este dificilă, din cauza întinderii mari a incendiului a focarelor multiple, vântului și imposibilității intervenției cu autospecialele de stingere“, au spus reprezentanții ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.