Ziarul electronic al arădenilor

Tramvaiele și autobuzele nu vor mai circula sâmbăta și duminica în municipiul Arad

Compania de Transport Public Arad şi-a redus semnificativ activitatea începând de miercuri, când au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei Militare nr. 3, care limitează şi mai mult circulaţia persoanelor, astfel că doar jumătate dintre tramvaie vor fi folosite, însă doar în zilele lucrătoare şi în anumite intervale orare.

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că doar 47 de vatmani vor mai lucra în următoarea perioadă, jumătate din numărul total.

„Activitatea de transport public va fi redusă la cel mai mic nivel din istoria companiei noastre, care avea activitate fără întrerupere. Vom mai funcţiona la jumătate din capacitate, pentru că tramvaiele vor circula după un program bine stabilit, în zilele lucrătoare şi orele de vârf, când oamenii merg la serviciu sau se întorc acasă. Şi în cazul autobuzelor, doar unele trasee mai sunt în vigoare“, a spus Godja.

Astfel, tramvaiele din municipiul Arad circulă după următorul program, în zilele lucrătoare: 6.00 – 9.00 şi 13.00 – 17.00, cu frecvenţă redusă, specifică perioadelor de vacanţă; 17.00 – 22.00, din oră în oră.

Pe timp de noapte, dar şi sâmbăta şi duminica, tramvaiele şi autobuzele nu vor circula deloc, ceea ce reprezintă o altă premieră în istoria companiei, potrivit sursei citate.

Cu privire la angajaţi, directorul CTP a spus că deocamdată nu a fost trimis nimeni în şomaj tehnic.

„Acordăm zilele libere de anul trecut, apoi concediile restante din 2019, iar ulterior acordăm zece zile din concediul pe 2020. Vom lua alte decizii în funcţie de perioada în care România va fi în stare de urgenţă“, a spus Godja.

Programele de circulație pentru tramvaie și autobuze pot fi consultate pe ctp.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.