Ziarul electronic al arădenilor

Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei. VEZI excepțiile

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, că a emis Ordonanţa Militară nr. 3 prin care se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţia celor care merg la serviciu, la cumpărături de primă necesitate sau pentru animalele de companie.

Măsurile intră în vigoare de miercuri, de la ora 12:00.

„Se interzice circulaţia tuturopr persoanele în afara locuinţei sau gospodăriei, cu excepţii: deplasarea în interes de serviciu, deplasarea pentru asigurarea de bunuri, adică sunt permise doar deplasările pentru cumpărături, este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală. Mai sunt exceptate deplasările din motive jusitificate, îngrijirea copilului, a persoanelor cu dizabilităţi. Sunt excluse activităţile sportive de echipă”, a anunţat ministrul.

Deplasarea în scopul donării de sânge şi în scop umanitar şi voluntariat, pentru activităţi agricole sunt alte excepţii.

Circulaţia celor peste 65 de ani este permisă între orele 11.00 – 13.00, strict pentru: cumpărături, pentru asistenţă medicală, pentru îngrijirirea unui minor etc

Circulaţia persoanelor peste 65 de ani este permisă şi în afara orele 11.00 – 13.00 dacă acest lucru se va face în interes profesional sau pentru realizarea de activităţi agricole.

Angajaţii vor dovedi deplasarea la serviciu prezentând legitimaţia de serviciu sau adeverinţă semnată de angajator.

Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate şi de pe telefon sau tabletă.

Aceste măsuri intră în vigoare de miercuri, de la ora 12.00.

De asemenea, se suspendă toate zborurile spre şi dinspre Franţa şi Germania pentru 14 zile, de miercuri, de la ora 23:00.

Vela a anunțat că MApN asigură preluarea în pază a unor obiective păzite acum de Jandarmerie, activităţi de ordine publică şi va asigura personal pentru sprijinirea poliţiei de frontieră.

Totodată, ministrul a spus că documentele care expiră pe perioada stării de urgenţă pot fi schimbate într-un termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

Suspendarea temporară a activităţii comerciale în mall-uri nu se aplică vânzării produselor electronice şi electrocasnice în cazul firmelor care asigură şi livrarea la domiliciu sau la sediul cumpărătorului şi nici centrelor de optică medicală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.