Ziarul electronic al arădenilor

Mai multe acțiuni culturale din municipiul Arad, suspendate. Banii vor fi alocați spitalelor

Suma care va fi economisită de municipalitatea arădeană prin anularea evenimentelor culturale, inclusiv a tradiţionalului târg de Paşti, în total aproximativ 1.500.000 de lei, va fi folosită pentru achiziţionarea de materiale de protecţie şi echipamente medicale.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a anunţat miercuri, că este vorba de evenimentele publice ale Centrului Municipal de Cultură, care au primit deja finanţare din bugetul local, dar au fost suspendate.

„Considerăm că acum sănătatea arădenilor este de maximă prioritate. Este şi motivul pentru care am dispus sistarea pentru o perioadă a tuturor cheltuielilor aferente activităţilor culturale, sportive sau de tineret. Fondurile economisite le direcţionăm spre necesităţile stringente ale sistemului de sănătate arădean. În funcţie de evoluţia lucrurilor, vom reface aceste alocări“, a declarat primarul.

Târgul de Paşti este unul dintre cele mai mari evenimente ce nu vor mai avea loc în oraş, după ce anual acesta a atras mii de persoane în preajma celei mai importante sărbători din perioada primăverii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.