Ziarul electronic al arădenilor

Cadre medicale de la Spitalul Județean Arad, în izolare

Aproximativ 30 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sunt în autoizolare timp de 14 zile, după decesul unui pacient de 64 de ani infectat cu COVID-19.

Preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru, a afirmat că este vorba de cadre medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe şi ATI.

„Undeva la aproximativ 30 de persoane (…) Au fost prelevate teste, încă nu avem rezultatul pentru personalul medical, sperăm cu sufletul la gură că vor veni negative“, a spus Otinel Şandru.

El a adăugat că activitatea spitalului nu este afectată prin faptul că aceşti angajaţi nu mai lucrează.

Liderul sindical a semnalat că nu în SCJU nu sunt suficiente echipamente de protecţie, ci „de azi pe mâine“.

„Echipamente de protecţie avem la nivel de avarie, insuficient nevoilor unui spital judeţean în contextul unei crize privind coronavirusul. (…) Echipamentul complet privind coronavirusul se distribuie cu greutate, de azi pe mâine, nu avem siguranţa că mâine avem“, a declarat Şandru, pentru Agerpres.

El a mai spus că din informaţiile pe care le are „nu s-a intervenit fără echipamente de protecţie“ în spital până în prezent.

„Problema cea mai mare este lipsa testării oamenilor, bolnavilor care se adresează spitalului şi implicit riscul de infectare în masă a cadrelor medicale“, a mai declarat liderul Sanitas Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.