Ziarul electronic al arădenilor

Tramvaiele Imperio vor circula și pe linia 18 barat în cartierul Micălaca

Tramvaiele Imperio, fabricate la Arad, vor circula și pe linia 18 barat în cartierul Micălaca, începând de luni, 31 august.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, pe o rețea de soializare.

„După cum am promis, de azi (luni – n.r.) tramvaiele Imperio circulă în Micălaca și pe linia 18 barat (Făt Frumos – Alfa – Piața Romană – Maranata -Billa – Renașterii – Miorița – Podgoria – Piața Romană – Alfa – UTA – Făt Frumos)“, a anunțat primarul.

Începând din 10 august, tramvaiele Imperio circulă și pe linia 7 în cartierul Micălaca.

Primăria Municipiului Arad a anunțat, anul trecut, că va achiziționa 28 de tramvaie noi de la SC Astra Vagoane Călători, în următorii ani, contractul, în valoare de 218,8 milioane lei, fiind semnat, o parte din fonduri fiind deja obţinute de la Uniunea Europeană.

Contractul semnat, în 2019, în luna mai, vizează achiziţia tuturor celor 28 de garnituri, în următorii patru ani, şi are o valoare de 218,8 milioane de lei, cu TVA inclus, faţă de 240 de milioane de lei, sumă estimată de municipalitate înainte de licitaţie.

Primele garnituri Imperio produse la Arad au fost cumpărate în urmă cu cinci ani, iar reprezentanţii municipalităţii arădene afirmă că în tot acest timp s-a constatat că au un consum chiar mai mic decât cel indicat de către producător, care susţine că sunt printre cele mai economice tramvaie din lume.

foto: Facebook/Calin Bibart

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.