Ziarul electronic al arădenilor

Top 5 piese auto care se strică foarte repede

Traim intr-o societate in care masina reprezinta o achizitie indispensabila, de care ne folosim zilnic. Iata de ce este indicat sa acordam o atentie deosebita pieselor auto predispuse la uzura si care, din acest motiv, se cer a fi inlocuite destul de frecvent.

Calatorim in fiecare zi cu masina si este de la sine inteles de ce defectarea anumitor piese auto este inevitabila. Totusi, ar fi interesat de aflat care sunt acele piese care se strica cel mai des astfel incat sa stim cand e momentul sa le inlocuim, intrucat este foarte important sa ne asiguram ca ne simtim in deplin confort si siguranta atunci cand ne aflam in trafic.

Iata ce trebuie sa stie orice conducator auto!

Desi in mod normal piesele auto ar trebui sa se afla in stare impecabila pentru toata viata, totusi, din pacate, in Romania, acest lucru nu este posibil din varii motive. De aceea, este important sa cunoastem care sunt acele piese care necesita ca la un anumit interval de timp sa fie inlocuite.

1. Bateria. Foarte multi dintre noi neglijam importanta pe care o are ingrijirea bateriei auto, mai ales pe timp de iarna, atunci cand aceasta este cu mult mai solicitata.

Solutia pe care ne-o recomanda specialistii este folosirea unui ulei de motor de calitate ori alegerea unui model de baterie care promite siguranta in functionare pentru mai mult timp.

O varianta care poate fi utila tuturor este bateria auto rombat premier 65ah pe Neobat.ro care se potriveste aproape oricarui tip de masina.

Pe de alta parte, bateriile care pot fi regasite aici https://www.neobat.ro/baterii-auto-varta/baterii-auto-varta-blue-dynamic/ promit, de asemenea, sa nu dezamageasca prea curand.

2. Ambreiajul. Daca este folosit brusc ori daca soferul tine mereu piciorul stang pe ambreiaj, acesta din urma are sanse foarte mari sa se uzeze si sa necesite o inlocuire rapida.

Plecarile in tromba nu fac altceva decat sa uzeze suprafata de frecare, ducand la distrugere.

Daca vom acorda atentie modului in care pornim masina, putem prelungi considerabil durata de functionare a ambreiajului.

3. Discurile si placutele de frana. Motivul pentru care acestea trebuie inlocuite frecvent este cat se poate de simplu: traficul infernal, calitatea carosabilului si baltile formate in urma precipitatiilor.

4. Alternatorul. Se poate strica foarte usor atunci cand ia contact cu apa care ii scurtcircuiteaza contactele ori cand este suprasolicitat.

Totusi, orice conducator auto trebuie sa stie ca alternatorul se schimba cel putin o data de-a lungul vietii unei masini.

5. Pompa de carburant. Principalul motiv care duce la defectiunea pompei de benzina este dat de faptul ca foarte multi soferi circula cu becul de la benzina aprins.

Daca circulam cu rezervorul aproape gol, atunci acesta din urma nu se va raci indeajuns si, astfel, risca sa se uzeze inainte de vreme. Sfatul specialistilor este sa ne asiguram ca facem plinul masinii constant astfel incat rezervorul acesteia sa fie plin cel putin pe jumatate.

Iata care sunt cele 5 piese auto care risca sa se deterioreze cel mai des. Acum, ca avem la dispozitie o serie de informatii menite sa ne ajute, putem acorda o atentie mai mare ingrijirii masinii pentru a avea parte de calatorii in siguranta.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.