Ziarul electronic al arădenilor

TOP 3 facultati care iti asigura job-uri bine platite

O facultate te poate ajuta sa obtii un job bine platit, sa cladesti o cariera, insa aceasta nu are ca singur scop ideea de cariera. O facultate iti va deschide orizonturile, te va ajuta sa cunosti oameni noi, sa beneficiezi de experiente educative, cum ar fi conferintele, evenimentele de networking sau stagiile de practica.

Daca esti curios care este topul facultatilor ce ofera perspectiva unui job in domenii bine platit, iata-l aici:

1. Facultatea de Medicina

Daca te pasioneaza domeniul medical si simti ca ai o inclinatie spre aceasta meserie, atunci afla ca in acest domeniu salariile sunt destul de mari, un medic rezident castigand sume de aproximativ 6000 de lei. Desigur, munca este pe masura, iar pasiunea pentru aceasta cariera trebuie sa primeze.

De asemenea, facultatea va dura 6 ani, asa ca trebuie sa stii din timp daca esti dispus/a sa faci aceasta investitie de timp si sa iei in considerare faptul ca va fi destul de dificil sa ai un job pe parcursul facultatii.

O alta facultate in domeniul medical care iti poate asigura job-uri cu salarii bune este Facultatea de Farmacie, asa ca gandeste-te la aceasta optiune, in special daca esti pasionat/a de chimie.

2. Facultatile cu profil ingineresc (in special IT si constructii)

Nevoia de specialisti in IT, dar si de ingineri in diverse arii creste de la an la an. Salariile in sfera IT pornesc si de la peste 4000 de lei pe luna, fara a fi luate in calcul beneficiile precum asigurarea medicala privata, bonusurile de performanta etc.

O facultate cu profil tehnic dureaza in medie 4 ani, iar materiile pe care se pune accentul sunt derivate din stiintele exacte precum matematica, fizica ori chimia.

Daca nu esti sigur/a ca un astfel de profil ti s-ar potrivi, iti recomandam sa participi la cateva zile de cursuri si seminarii ori la Ziua Portilor Deschise de la facultatea pe care o iei in considerare.

3. Facultatea de drept

Un avocat stagiar poate porni si de la 1000 de euro pe luna salariu, depinzand de firma unde alege sa isi faca stagiatura. Daca te pasioneaza sistemul juridic si vrei sa aflii mai multe despre litigii, criminalistica sau procedura penala, atunci incearca sa dai admitere la Facultatea de Drept. Alte calitati care te pot recomanda pentru aceasta meserie sunt abilitatile oratorice, atentia la detalii si gandirea analitica.

Facultatea de Drept dureaza 4 ani si poate fi urmata atat la zi, cat si la distanta, deoarece studiul individual are o pondere mai mare decat informatiile oferite la cursuri si seminarii.

Vestea buna este ca in cele mai multe cazuri orarul iti va permite sa ai un job part-time, lucru care se poate sa iti fie util. In plus, in fiecare vara va trebui sa faci practica obligatorie de cateva zeci de ore intr-o firma, institutie sau departament apartinand ariei juridice.

Indiferent de facultatea aleasa, trebuie sa tii cont ca aceasta nu ofera garantii, ci ofera doar mai multe oportunitati.

sursa foto: Shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.