Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei persoane sunt cercetate penal pentru infracțiuni rutiere, de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Conform IPJ Arad, un arădean, în vârstă de 45 de ani, aflat sub influența alcoolului, a condus un autoturism pe strada Cuza Vodă, unde a lovit un autoturism parcat. În urma impactului au rezultat exclusiv pagube materiale. Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și recoltarea de probe biologice. De asemenea, un tânăr de 23 de ani, din județul Vaslui, a condus un autoturism pe strada Poetului, iar la intersecția cu strada Ciprian Porumbescu a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp. Tânărul nu a fost rănit, iar polițiștii au stabilit că nu deține permis de conducere. Tot fără permis de conducere, a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din Pâncota, care a condus un autoturism prin acest oraș, iar în momentul efectuării unei manevre de parcare, nu a asigurat corespunzător autoturismul, acesta deplasându-se în spate și avariind o autoutilitară. Cei trei bărbați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din localitatea arădeană Neudorf și-a agresat soția, fapt pentru care este cercetat penal. „Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 52 de ani, din Neudorf, și-a agresat soția, în timp ce se aflau la domiciliul comun. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, fiind evacuat din locuința comună și având interdicția de a se apropia de victimă“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, în acest caz polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Acțiuni ale jandarmilor în piețe

Jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni în zona piețelor din orașul Nădlac și municipiul Arad, în scopul protejării populației împotriva unor activități comerciale ilicite și acțiuni. În urma acțiunilor desfășurate au fost constatate 5 infracțiuni cu 6 autori, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei, și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 5.000 lei. În piața agroalimentară din Nădlac, jandarmii au depistat un bărbat care oferea spre comercializare produse de îmbrăcăminte inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, asemănătoare ca și aspect cu cele originale. De asemenea, jandarmii au depistat, în zona pieței Fortuna din municipiul Arad, trei femei care ofereau spre comercializare țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Urmăriţi general, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţile române pentru infracţiuni de furt calificat şi  tentativă la furt calificat. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-au prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român P.I., în vârstă de 22 de ani, respectiv A.C., în vârstă de 19 de ani, ambii domiciliați în judeţul Olt. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor doi erau emise, de autorităţile române, mandate de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Cei doi au fost predați unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.