Ziarul electronic al arădenilor

Top 10 secrete ale antreprenorilor de succes

Există mitul conform căruia succesul antreprenorial se referă la gândirea inovatoare și la idei geniale. Și totuși nu acestea sunt neapărat ingredientele succesului.

În ciuda credinței generale conform căreia succesul antreprenorial se referă la gândirea inovatoare și la idei de afaceri geniale, mulți antreprenori de succes consideră că au izbândit în afaceri prin promovarea excelenței în ceea ce fac zi de zi, făcând o treabă superioară.

Dar de ce altceva ar mai fi nevoie pentru a reuși ca antreprenor?

  1. Trebuie să fii pasionat de ceea ce încerci să realizezi.

Asta înseamnă că ești dispus să sacrifici o mare parte din orele tale de odihnă ideii pe care o ai. Cu pasiune, atât echipa ta, cât și clienții tăi sunt mai predispuși să creadă cu adevărat în ceea ce încerci să faci.

  1. Concentrare intensă asupra unei oportunități în care alții nu văd nimic.

Companiile suferă mai mult din cauză că încearcă să facă prea multe lucruri în același timp, în loc de a face puține lucruri foarte bine. Rămâneți concentrat asupra misiunii pe care v-ați stabilit-o.

  1. Succesul vine numai din muncă grea.

Știm cu toții că nu există succes peste noapte. În spatele fiecărui succes „peste noapte” se află ani de muncă grea și transpirație. Oamenii cu noroc vă vor spune că nu există o modalitate ușoară de a obține succes – și că norocul vine pentru cei care muncesc din greu. Dacă știi că depui toate eforturile, nu vei avea niciodată motive pentru regrete. Focalizați-vă asupra lucrurilor pe care le puteți controla; rămâneți concentrat asupra eforturilor dvs. și lăsați rezultatele să vină de la sine.

  1. Drumul spre succes va fi lung, așa că nu uitați să vă bucurați de călătorie.

Toată lumea te va învăța să te concentrezi pe obiective, dar oamenii de succes se concentrează „pe călătorie”, sărbătorind parcurgerea etapelor de-a lungul drumului. Merită oare să vă petreceți o mare parte din viață încercând să ajungeți la destinație, dacă nu v-ați bucura de călătorie? Echipa pe care o atrageți să vi se alăture în misiunea dvs. nu se va bucura mai mult de călătorie? Nu ar fi mai bine pentru voi toți să profitați de tot timpul călătoriei, chiar dacă destinația nu este atinsă niciodată?

  1. Ai încredere în instinctul

Există prea multe variabile în lumea reală pe care pur și simplu nu le puteți pune într-o foaie de calcul. Foile de calcul returnează nu de puține ori rezultatele unor ipoteze inexacte și vă oferă un sentiment fals de securitate. În cele mai multe cazuri, inima este în continuare cel mai bun ghid al tău. Creierul uman funcționează ca un computer binar și poate analiza doar informații de tipul 1 sau 0 (da sau nu). Inima noastră seamănă mai mult cu un computer chimic care folosește logică fuzzy pentru a analiza informații care nu pot fi definite cu ușurință în coduri binare. Cu toții am avut experiențe în afaceri în care inima noastră ne-a spus că ceva nu este în regulă, în timp ce creierul nostru încă mai încerca să folosească logica pentru a-și da seama.

Totuși, pentru a nu scăpa din vedere tot ceea ce este relevant pentru afacerea dumneavoastră nu ezitați să utilizați analiza PEST.

  1. Fii flexibil, dar perseverent

Trebuie să înveți și să te adaptezi continuu pe măsură ce noi informații devin disponibile. În același timp, trebuie să rămâneți perseverent față de cauza și misiunea întreprinderii dvs. Acolo acea voce slabă devine atât de importantă, mai ales atunci când îți dă semnale de avertizare timpurie că lucrurile nu merg bine. Antreprenorii de succes găsesc echilibrul între a asculta vocea respectivă și a rămâne perseverenți în atingerea succesului – pentru că uneori succesul așteaptă chiar vizavi de obstacolul temporar, deghizat în eșec.

  1. Bazează-te pe echipa ta. Este un fapt simplu: niciun individ nu poate fi bun la toate.

Toată lumea are nevoie de oameni care au seturi de competențe complementare. Antreprenorii sunt optimiști, din fire, și le este foarte greu să creadă că nu se pricep la anumite lucruri. Este nevoie de multă căutare pentru a-ți găsi propriile abilități și puncte forte. După aceea, găsiți cei mai potriviți oameni care vă pot completa punctele forte. Este ușor să rezonezi cu oameni care sunt ca tine; trucul este să găsești oameni care nu sunt ca tine, dar care sunt buni în ceea ce fac – și în ceea ce nu poți face tu.

  1. Excelență, excelență și iar excelență.

Succesul nu vine neapărat din inovația revoluționară, ci din execuția impecabilă. Cu toții am văzut antreprenori care pierd prea mult timp scriind planuri de afaceri și pregătind PowerPoint-uri. Cred că un plan de afaceri este prea lung dacă are mai multe pagini. În plus, lucrurile nu ies niciodată exact așa cum le-ai imaginat. Indiferent de cât timp petreceți perfecționând planul, trebuie totuși să vă adaptați în funcție de realități. Veți acumula mai multe informații utile din acțiuni decât din ipoteze. Amintiți-vă să rămâneți flexibil.

  1. Onestitate și integritate.

Aceste două calități trebuie să fie în centrul a tot ceea ce facem. Toată lumea are conștiință, dar prea mulți oameni încetează să o asculte. Există întotdeauna acea voce slabă care te avertizează atunci când nu ești complet sincer sau chiar când te-ai îndepărtat de calea integrității. Asigurați-vă că ascultați vocea respectivă.

  1. Succesul este o călătorie lungă și mult mai plină de satisfacții dacă dai înapoi.

Până când veți ajunge la succes, o mulțime de oameni vă vor fi ajutat pe parcurs. Veți învăța că rareori aveți șansa de a ajuta oamenii care v-au ajutat, deoarece în majoritatea cazurilor, nici măcar nu știți cine au fost. Singura modalitate de a rambursa datoriile pe care le avem este să ajutăm oamenii pe care îi putem ajuta – și sperăm că vor continua să ajute mai mulți oameni. Uneori este doar o chestiune de a fi bun cu oamenii. Alteori, este suficient să oferi un cuvânt bun. Este responsabilitatea noastră să facem „bine” cu resursele pe care le avem la dispoziție.

Măsurarea succesului

Cum măsurăm succesul? Desigur, succesul este foarte personal; nu există un mod universal de măsurare a succesului. Ce au în comun oameni de succes precum Bill Gates și Maica Tereza? Și totuși amândoi au succes. Adevărata valoare a succesului nu este dimensiunea contului dvs. bancar. Este numărul de vieți pe care le-ați putut influența pozitiv. Aceasta este măsura succesului pe care trebuie să o aplicăm în timp ce ne aflăm în călătoria către succes.

sursa: https://pixabay.com/ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.