Ziarul electronic al arădenilor

Curse aeriene regulate către Italia, operate de pe Aeroportul Internaţional Arad

O companie din Grecia va efectua curse aeriene regulate de pe Aeroportul Internaţional Arad spre Italia, începând cu luna iunie.

Cursele vor fi către Forli şi Perugia, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad şi operatorul grec Lumiwings.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat, într-o conferinţă de presă, că rutele Arad – Forli şi Arad – Perugia vor fi lansate în 4 iunie şi vor exista curse în zilele de luni şi vineri.

„Strategia Consiliului Judeţean este de a atrage curse spre aeroportul arădean pentru a valorifica potenţialul economic şi turistic al judeţului, chiar dacă a fost un an greu în contextul pandemiei şi numărul zborurilor charter a fost mai mic decât în anul precedent. Aeroportul este o componentă importantă în dezvoltarea judeţului, care atrage investitori, turişti, oameni de afaceri. Dorim să implementăm un proiect cu fonduri europene în valoare de circa 23 de milioane de lei pentru dotarea aerogării cu noi utilaje şi aparatură“, a spus Cionca.

Operatorul este compania greacă Lumiwings, iar preţul biletului va fi de la 45 de euro, cost în care vor fi incluse un bagaj de mână şi unul de cală.

Un reprezentant a companiei aeriene Lumiwings, Iulian Scrieciu, prezent în conferinţa de presă, a declarat că „există un potenţial foarte mare la Arad“.

„Concurenţa este aproape inexistentă, dacă nu ne uităm la Timişoara. Vor fi curse cu 139 de locuri la un avion şi 168 de locuri la al doilea avion“, a spus Iulian Scrieciu.

El a afirmat că se mizează atât pe traficul turistic, dar şi pe necesitatea de deplasare a investitorilor italieni din vestul ţării.

Operatorul ar fi dorit să înceapă zborurile din aprilie, însă din cauza pandemiei şi a restricţiilor spun că au fost nevoiţi să amâne lansarea acestor rute.

Biletele pentru rutele pe care Lumiwings intenționează să le opereze vor fi puse la vânzare începând cu săptămâna viitoare. Compania Lumiwings mai operează curse de Craiova, Praga, Palermo, Katowice, Trapani, Perugia, Corfu, Kefalonia, Santorini, Rodos, Heraklion, Odessa şi Łódź.

Aeroportul Internaţional Arad nu mai avea curse regulate din 2014. În ultimii ani, de aici au fost operate doar curse turistice sezoniere, pe timpul verii, spre Turcia şi Tunisia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.