Ziarul electronic al arădenilor

Titluri și distincții pentru oameni care au promovat Aradul. VEZI propunerile

Primăria Municipiului a afișat la transparență decizională proiectul de hotărâre privind privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul Zilelor Aradului, ediția 2020.

Conform proiectului de hotărâre, pe lista propunerilor se regăsesc „personalități cu merite deosebite din municipiul Arad“ care au avut o „contribuție deosebită la dezvoltarea economică a municipiului“.

Astfel, pentru titlul de Cetățean de onoare al municipiului Arad a fost propus dr. Gheorghe Domșa, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Arad, „în semn de recunoaştere şi preţuire pentru realizările prefesionale deosebite prin care a contribuit la ridicarea prestigiului municipiului Arad, precum și pentru dedicarea cu care sa implicat în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19“.

De asemenea, pentru titlul Pro Urbe a fost propusă Anamaria Effler, „fizician de prestigiu, pentru contribuția adusă la dezvoltarea fizicii moderne precum și pentru promovarea valorii învățământului preuniversitar arădean“.

Pentru titul de Excelență, pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a municipiului Arad, au fost propuși scriitorul Gheorghe Schwartz (Literatură), Adina Doba – actor păpușar (Artă dramatică), Emilia Sorițeu – inspector școlar, Monica Băltărețu – profesoară, director al Colegiului Economic, Livia Marinescu – profesoară, fost director al Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” (Învățământ), artiștii plastici More Șaghi Anamaria, Maria Furnea și Adrian Sandu, dar și Nelu Scripciuc (Arte vizuale).

În domeniul Sport au fost propuși pentru titlul de Excelență Liptak Martin – antrenor de natație, Ioan Igna – arbitru de fotbal, Marcel Coraș – fotbalist.

Totodată a fost propus și Fekete Carol – pentru promovarea valorilor culturale ale municipiului Arad.

Începând cu data de 29 iulie, la intrarea în Primăria Municipiului Arad este afişat proiectul de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2020.

Până la data de 15 august, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând, cu data de 30 iulie, pe pagina www.primariaarad.ro, sau la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri, între orele 8.30 – 15.30, joi, între orele 8.30 – 17.30, vineri, între orele 8.30 – 14.00.

Proiectul de hotărâre poate fi studiat la adresa www.primariaarad.ro, secțiunea Activități normative – Transparență decizională – Proiecte de hotărâri.

VEZI PROIECTUL DE HOTARARE

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.