Ziarul electronic al arădenilor

Aproape toate paturile pentru pacienţi COVID-19 au fost ocupate în Arad

Aproape toate paturile de spital rezervate pacienţilor COVID-19 din judeţul Arad erau ocupate miercuri şi autorităţile estimează că va fi depăşită capacitatea actuală în circa două zile, motiv pentru care vor operaţionaliza spitalul de campanie amenajat, în starea de urgenţă, la Expo Internaţional Arad.

Coordonatorul Grupului de sprijin pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Gheorghe Domşa, a declarat, miercuri, că „aproape a fost atinsă capacitatea de spitalizare a pacienţilor COVID-19“.

Paturi libere mai există în Secţia Matern a spitalului, fiind astfel destinate femeilor care urmează să nască şi sunt suspecte sau sunt infectate cu noul coronavirus.

Conform sursei citate, secţiile COVID-19 ale SCJU au 203 paturi şi în judeţ existau 274 de bolnavi miercuri, însă o parte dintre aceştia erau la domiciliu, la cererea lor. Astfel, dacă toţi ar fi trebuit internaţi, nu ar fi existat suficiente locuri libere.

„Stăm ceva mai bine cu privire la paturile ATI pentru pacienţii COVID-19, unde o jumătate sunt libere. Din cele 27 existente, 14 sunt ocupate în acest moment“, a precizat Domşa.

El a adăugat că spitalul de campanie, amenajat la începutul lunii aprilie la marginea municipiului, în cadrul Expo Internaţional Arad, va fi operaţionalizat în circa două zile. Aici există 240 de paturi, care vor fi destinate pacienţilor cu forme uşoare şi medii ale bolii.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate ca infectate 990 de persoane, dintre care 21 în ultimele 24 de ore. 81 de pacienţi spitalizaţi au decedat.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.