Ziarul electronic al arădenilor

Tarabe gratuite pentru persoanele în vârstă din Arad care vând legume sau flori pentru a supravieţui

Primăria Arad ar urma să înfiinţeze, la propunerea Poliţiei Locale, locuri speciale cu tarabe în care bătrânii sărmani să îşi poată vinde produse pentru a supravieţui, de exemplu legume sau flori, aceşti oameni fiind nevoiţi să stea pe străzi în picioare pentru a face un ban.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Arad au transmis, miercuri, că a înaintat o propunere de proiect care să fie prezentat în Consiliul Local Municipal.

Documentul „face referire în mod direct la persoanele în vârstă şi paupere ce sunt nevoite să comercializeze bunuri de larg consum pe domeniul public pentru a supravieţui“, conform sursei citate.

‘Referitor la acestea, referatul înaintat conducerii Primăriei municipiului Arad şi SC TOP SA Arad (societatea care administrează pieţele din oraş – n.r.) propune ca aceste persoane să beneficieze gratuit de tarabe în zone bine delimitate din incinta pieţelor arădene, unde prestaţia lor comercială să se desfăşoare sub protecţia Poliţiei Locale. În urma discuţiilor comune, atât Primăria municipiului Arad, cât şi SC TOP SA au fost deschise faţă de proiect şi au în vedere implementarea sa într-un viitor apropiat“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Arad.

Instituţia mai aminteşte că de peste doi ani nu mai sancţionează bătrâni care vând produse pe stradă pentru a supravieţui. Ulterior, şi Legea 12/1999, principalul act normative în baza căreia s-ar fi putut aplica sancţiuni pentru activităţile de acest fel, a fost abrogată, respectiv în anul 2020.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.