Ziarul electronic al arădenilor

Suspect identificat în cazul TIR-ului cu ţigări de contrabandă abandonat pe drum

Anchetatorii arădeni au identificat un suspect în cazul camionului încărcat cu 320.000 de pachete de ţigări de contrabandă, abandonat de şofer, care a reuşit să fugă pe câmp în momentul în care poliţiştii l-au oprit în trafic şi i-au cerut documentele.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Aurelia Dobre, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că „a fost identificat un suspect şi se fac cercetări pentru contrabandă“.

Bărbatul este audiat, miercuri, de procurori.

Surse apropiate anchetei declaraseră, luni, pentru Agerpres, că în timp ce era verificat în trafic, şoferul camionului le-a înmânat poliţiştilor nişte documente ale autovehiculului, iar când aceştia i-au solicitat şi documentele personale, a spus că trebuie să le caute în bord. Poliţiştii ar fi mers până la maşina de intervenţie pentru a verifica transportul, iar şoferul s-ar fi strecurat afară din cabină şi ar fi fugit pe câmp.

Aceleaşi surse afirmaseră că, în mod contrar unor speculaţii apărute în presă, autocamionul cu ţigarete nu a fost dus în curtea firmei omului de afaceri Ioan Crişan, care a fost ucis de explozia maşinii sale, sâmbătă, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. Camionul a fost dus în curtea altei societăţi, la care apelează poliţiştii în astfel de cazuri, pentru a putea face inventarul mărfurilor de contrabandă.

Anterior, într-un comunicat de presă transmis pe 25 mai de IPJ Arad, se arăta că „în momentul legitimării, şoferul autotrenului a fugit de la faţa locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic“.

„Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitaţi poliţiştii Serviciului de Investigate a Criminalităţii Economice, fiind descărcaţi 14 europaleţi care, aparent, conţineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, aşezate pe partea exterioară a europaleţilor, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de ţigări de contrabandă, netimbrate“, au precizat reprezentanţii IPJ Arad, în 25 mai.

Cele peste 320.000 de pachete cu ţigări descoperite de poliţiştii arădeni în camionul oprit în trafic erau ascunse în spatele unor borcane transportate în paleţi. Întreaga cantitate, precum şi camionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Peste 320.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite într-un camion

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.