Ziarul electronic al arădenilor

Tânăr din Mișca, cercetat pentru mai multe infracțiuni

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Mișca, a furat un autoturism, cu care a distrus un chioșc din Beliu, după care, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a condus mașina, fără a deține permis de conducere, până a ajuns într-un șanț, unde a fost găsit de un polițist.

Conform IPJ Arad, în cursul zilei de joi, agentul de poliție Marius Bistrian, din cadrul Postului de Poliție Craiva, aflat în afara programului de serviciu, în timp ce conducea o mașină pe DJ 792 A a observat în șanțul aflat în dreapta sensului său de deplasare un autoturism răsturnat, din care încerca să iasă, de pe locul șoferului, un bărbat.

„Coborând din autovehicul pentru acordarea primului ajutor conducătorului auto și altor persoane care ar fi putut fi pasageri în același autoturism, agentul de poliție Marius Bistrian a simțit un puternic miros de alcool pe care bărbatul aflat la volan îl emana. Constatând că nu sunt pasageri în autoturism și asigurându-se că șoferul nu a fost vătămat în urma evenimentului rutier, polițistul a sesizat Sectia nr. 6 Beliu, în a cărei competență a avut loc evenimentul“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, polițiștii au procedat la efectuarea de cercetări cu privire la evenimentul sesizat de colegul lor.

„Astfel, s-a stabilit că în dimineața zilei de 10 ianuarie, conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani, din Mișca, ar fi sustras un autoturism parcat în fata unei societăți comerciale din Beliu, cu care ar fi intrat într-un chioșc din aceeași localitate, distrugându-l. Aceasta însă nu l-a împiedicat să-și continue drumul și în timp ce conducea autoturismul sustras pe DJ 792 A, tânărul ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ajungând într-un sanț“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest de politistii prezenți la fața locului, iar rezultatul a fost de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat ca tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.