Medicina, in general, este acea ramura a stiintei fara de care viata noastra nu ar putea continua in numeroase situatii. De la interventii minore la cazuri majore – cum ar fi un banal tratament medicamentos, sau de la o simpla operatie de apendicita si pana la un transplant de organe –, medicii de diverse specializari salveaza anual viata a milioane de pacienti din lumea intreaga.
Fie ca e vorba de preventie sau tratare, existenta si dezvoltarea medicinei sunt indispensabile vietii umane. Cu toate acestea, nu avem cu totii nevoie de aceiasi medici. Spre exemplu, in timp ce unii dintre noi sufera de afectiuni cardiovasculare, altii au probleme cu articulatiile s.a.m.d.
Exista, insa, o anumita parte a medicinei la care cu totii, fara exceptie, ajungem sa apelam cel putin o data in viata, mai devreme sau mai tarziu. Este vorba de medicina dentara, cunoscuta colocvial sub denumirea de stomatologie. Indiferent ca ne dorim o restaurare estetica sau functionala a danturii, ca avem nevoie de fatete dentare sau implanturi dentare, ca ne dorim un tratament de albire profesionala a dintilor sau avem o urgenta, precum necesitatea unei extractii ce nu suporta amanare ori rezolvarea unei carii, orice persoana ajunge la un moment dat pe mana unui medic stomatolog.
In aceste conditii, putem afirma ca stomatologia este una dintre cele mai importante ramuri medicale la nivel global.
Iar printre cele mai comune si esentiale interventii stomatologice se numara, cu siguranta, tratamentele cu implanturi dentare. De ce? Fiindca nimeni nu poate duce o viata sanatoasa in lipsa unei danturi complete. Fie ca ne lipseste un dinte, o intreaga arcada sau ambele, alimentatia ne este afectata – iar, asa cum stim deja, aceasta sta la baza supravietuirii. Astfel, implanturile dentare, menite sa inlocuiasca dintii lipsa prin inserarea unei radacini artificiale in osul mandibular sau maxilar, sunt solutia optima la aceasta problema, oferind senzatia unui nou dinte natural, perfect functional si fara cusururi estetice.
Drept urmare, tehnologiile pentru implanturi dentare s-au dezvoltat impresionant in ultimii ani, revolutionand lumea stomatologiei si, implicit, ajutand pacientii sa-si recapete obiceiurile alimentare, viata sociala si increderea in sine in cel mai practic si eficient mod, in timp record. Iata, in continuare, doua tipuri de implanturi dentare revolutionare:
Implanturi dentare One Day
Recomandat pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa intr-o singura zi, sistemul One Day ofera urmatoarele avantaje:
– zambet fara cusur, natural si frumos, cu rezultate vizibile imediat;
– dantura perfect functionala in timp record;
– timp economisit si costuri reduse;
– eliminarea reactiilor alergice sau a altor complicatii post-operatorii;
– materiale de inalta calitate, biocompatibile (titan, zirconiu, ceramica);
– rata de succes a osteointegrarii de 100%;
– recuperare in cel mai scurt timp (reluarea activitatilor obisnuite chiar din a doua zi dupa interventie);
– garantie pe viata.
Implanturi dentare Sky Fast&Fixed de la Bredent
Recomandat pentru refacerea completa a danturii in doar 24 de ore, sistemul Sky Fast&Fixed a luat cu asalt lumea stomatologiei, fiind o adevarata minune medicala pentru pacientii care:
– si-au pierdut complet dantura si vor o lucrare fixa;
– au dinti irecuperabili sau nu mai pot sustine o lucrare fixa pe proteze dentare;
– poarta proteze mobile, dar isi doresc dinti ficsi;
– care au nevoie de interventii laborioase.
Asadar, acestea sunt cele mai actuale tipuri de implanturi dentare, insa cu siguranta stomatologia moderna nu va inceta sa ne uimeasca nici in urmatorii ani. Deja se vorbeste la scara larga despre asa-zisii ,,bio-dinti’’, care se preconizeaza ca in viitor vor inlocui dintii lipsa prin bioinginerie, cu ajutorul celulelor stem recoltate din propriile gingii ale pacientului.