Ziarul electronic al arădenilor

Takamine, brandul asociat cu prestigiul muzical

Takamine Guitars este o companie japoneza a carei istorie de peste 40 de ani a fost dedicata crearii de chitare de inalta calitate. Ei se straduiesc mereu sa imbunatateasca notiunea traditionala de chitara, construind instrumente care sunt unice prin excelenta lor.

Sediul companiei este in prezent situat in Sakashita, Japonia, langa un lant muntos care poarta numele companiei – Muntii Takamine. In urma cu peste patruzeci de ani, a inceput ca o afacere de productie de chitare condusa de o familie si de atunci a evoluat intr-o companie care dezvolta si construieste o multime de chitare care sunt livrate in intreaga lume.

Pentru a intelege dezvoltarea Takamine si popularitatea in crestere, ar trebui sa ne intoarcem la Japonia anilor 1960. Acesta este un moment in care cantatul la chitara si muzica deveneau populare. Pe masura ce mai multi oameni doreau sa ia instrumentul, nevoia a crescut. Takamine a inceput sa produca chitare in aceasta perioada, in mare parte pentru a satisface aceste nevoi.

Nevoia a crescut, la fel si afacerea lor. Ca urmare a acestui fapt, l-au angajat pe domnul Mass Hirade in 1968 pentru a adauga abilitati si talent creativ echipei lor. Aveau nevoie de cineva care sa ajute sa dezvolte si sa creeze chitare care sa atraga gusturile muzicale in schimbare ale natiunii. Una dintre cele mai mari contributii ale sale a fost dezvoltarea modelului lor clasic, o chitara care a obtinut o mare popularitate.

Takamine este cunoscut pentru doua lucruri – calitatea instrumentelor lor (Hirade a jucat un rol important in asta) si preturile lor. Au o linie excelenta de chitare de buget care a atins, de asemenea, o oarecare popularitate, deoarece, desi sunt ieftine, se stie ca au o calitate buna.

In prezent, Takamine are aproximativ douazeci de stiluri diferite de chitara. Unele dintre acestea sunt acustice, altele sunt electrice, iar altele sunt stiluri acustice/electrice. Aceste modele includ Seria Editie Limitata 2006, Seria Signature, Takamine, Naturals, Supernaturals si Nashville. Chitarele sunt concepute pentru a apela la o gama larga de preferinte de stil.

Takamine a primit, de asemenea, o publicitate pozitiva datorita diversilor artisti care folosesc aceste instrumente. In special, Noal Gallagher de la Oasis a cantat la o chitara Takamine in timpul unui spectacol popular. Alti artisti ce au promovat brandul sunt Jon Bon Jovi, Kenny Chesny, Garth Brooks, Brad Davis, Linkin Park, Bjorn Berge, Montgomery Gentry, Christine Kane si Toby Keith.

Corzile de otel Takamine cu suporturi patrate sunt cunoscute sub denumirea de „chitare de proces”, chiar daca nu a existat niciodata niciun litigiu. Pentru a-si distanta chitarele de Martin si de alti producatori americani, Takamine a modificat anumite detalii pe corzile sale de otel. A imprumutat o forma ascutita a capului de la lutierul Lloyd Baggs, care avea sa devina mai cunoscut pentru electronicele sale LR Baggs. Apoi a adoptat o forma asimetrica a gatului din preocupari ergonomice si a impartit saua podului, cu cele patru coarde de jos pe un segment si cele doua de sus pe celalalt, pentru o intonatie imbunatatita. Aceste specificatii raman standard pentru corzile de otel Takamine.

Dar cea mai importanta contributie a lui Takamine la chitara acustica a fost pickup-ul Palathetic, care a debutat in Japonia in 1978 si a devenit global in ’79. Palathetic este compus din sase traductoare piezo separate, complet ecranate, cate unul pentru fiecare sir. Piezoarele sunt echipate sub placa de punte si intra in contact cu saua prin cilindri metalici. Rezultatul sonic: claritate imbunatatita intre corzi si rezistenta la feedback. Inginerii lui Takamine au dat o nota atat de mare cu Palathetic original, incat, aproape 40 de ani mai tarziu, designul sau este in esenta intact. Inutil sa spun ca multi producatori au imprumutat de la acest design extrem de influent. Preamplificatoarele cu comenzi glisante sunt acum echipament standard pe chitarele acustice de toate marcile si punctele de pret, iar acest design de baza i se datoreaza si lui Takamine. La sfarsitul anilor 1980, compania a ajuns la o dimensiune standard a preamplificatorului, cu un compartiment pentru baterii incorporat, astfel incat utilizatorii Takamine sa-si poata schimba cu usurinta preamplificatoarele pe masura ce devin disponibile altele noi.

Chitarele Takamine sunt cunoscute pentru tonul lor grozav si stilurile de corp si gaturile usor de cantat. Chitarele lor acustic-electrice sunt folosite de artisti precum Blake Shelton si Glenn Frey datorita sunetului si performantei lor grozave.

Modelele de chitara cu stilul lor de corp NEX ofera o taietura pentru o mai buna redare pe fretele superioare. Dimensiunea jumbo redusa ofera un ton echilibrat, iar umarul mai subtire ii confera o senzatie moderna care este foarte confortabila.

Din acest motiv, chitarele acustice Takamine au devenit cunoscute pentru calitatea lor excelenta de constructie si performanta. Sistemul electronic de chitara acustica Takamine este conceput pentru a oferi un sunet puternic, clar si fara distorsiuni. Este alcatuit dintr-un design care permite o iesire mai puternica si un sunet mai clar, fara distorsiuni. Acest lucru face chitarele Takamine excelente atat pentru spectacole live, cat si pentru spectacole de studio.

In ceea ce priveste calitatea sunetului, chitarele clasice Takamine sunt cunoscute pentru tonurile lor calde, bogate si profunde. In plus, chitarele clasice Takamine sunt cunoscute pentru modelele lor frumoase.

Lemnul de cea mai buna calitate este folosit pentru chitarele clasice Takamine, ceea ce are ca rezultat instrumente care suna frumos. Lemn de cedru si molid este adesea folosit pentru placile de sunet ale chitarelor clasice Takamine, ceea ce le confera o calitate tonala unica.

Takamine foloseste, de asemenea, diferite tipuri de lemn pentru partile laterale si din spatele chitarelor sale, cum ar fi lemnul de trandafir si Sapele, care se adauga la nuantele minunate pe care le produc.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.