Ziarul electronic al arădenilor

Ce trebuie sa stim atunci cand avem instalata o piscina

Instalarea unei piscine in casa poate fi o investitie semnificativa, dar una care, cu siguranta, va adauga valoare proprietatii. Proiectarea piscinei la comanda in asa fel incat sa va asigure ca raspunde tuturor nevoilor voastre este, desigur, principala consideratie, dar cum ramane cu sistemul de apa?

In trecut, piscinele au folosit in mod traditional un sistem de igienizare bazat pe clor pentru a mentine apa limpede si igienica, dar exista optiunea unui sistem de apa sarata care are beneficii suplimentare.

S-ar putea sa va intrebati cum sarea poate fi un inlocuitor pentru clor, dar piscinele cu apa sarata nu sunt de fapt lipsite de clor. Un generator de apa sarata functioneaza prin transformarea sarii dizolvate, sau clorurii de sodiu, in clor printr-un proces numit electroliza. Acest lucru produce clor sub forma de hipoclorit de sodiu si acid hipocloros, care sunt capabili sa neutralizeze bacteriile si algele la fel de eficient ca aditivii de clor.

Ca rezultat, veti avea apa care este la fel de curata ca la o piscina traditionala cu clor. In acelasi timp, va bucurati de niveluri mai scazute de cloramine despre care se stie ca provoaca iritatii ale pielii si ochilor si de acel miros neplacut de „clor”.

Desi nu este complet fara clor, o piscina cu sistem electroliza sare are niveluri mult mai scazute de clor decat o piscina traditionala cu clor. Pentru a genera clorul intr-un sistem de apa sarata veti avea nevoie de un generator de apa sarata. Acestea functioneaza folosind procesul de electroliza in care apa sarata este incarcata electric pentru a produce clor. Un controler va permite sa gestionati cantitatea de clor care este produsa, astfel incat sa se mentina un echilibru chimic sanatos in apa. In plus, nu exista probleme legate de depozitarea multor substante chimice pe baza de clor.

Adaugarea de sare in piscina nu inseamna ca inotatorii vor experimenta aceeasi salinitate ca si in mare. De fapt, apa este atat de blanda cu corpul, incat este perfect sigur sa inotati – in special atunci cand inotati sub apa.

Costurile de intretinere ale unei piscine cu apa sarata vor depinde de clima locala. Cu cat clima este mai calda, cu atat va avea nevoie de mai mult clor pentru a mentine apa limpede si sanatoasa. Acest lucru, la randul sau, inseamna ca costurile cu energia electrica necesare pentru functionarea sistemului de apa sarata care produce clor din sare vor functiona pentru perioade mai lungi de timp.

Acestea fiind spuse, costurile generale de intretinere ale unei piscine cu sare in comparatie cu o piscina cu clor sunt mai mici. O piscina cu sare poate merge cu pana la 2 saptamani inainte ca sarea sa fie nevoie sa fie completata și costul sarii este mult mai mic decat cantitatile de clor necesare pentru tratarea unei piscine. De asemenea, o piscina cu clor trebuie testata in mod regulat pentru a se asigura ca echilibrul corect al substantelor chimice este mentinut in orice moment. Ca urmare, timpul si efortul depus pentru intretinerea unei piscine cu apa sarata nu sunt atat de intense, odata ce ati invatat cum functioneaza procesul de intretinere.

Beneficiile pentru sanatate ale unei piscine cu apa sarata sunt bine documentate. Au o concentratie mult mai mica de clor si, prin urmare, apa este mult mai buna cu inotatorii, in special cu cei care stau in piscina pentru o perioada prelungita de timp, cum ar fi inotatorii profesionisti si copiii. Apa sarata blanda este mai mica de o zecime din salinitatea oceanului si este, de fapt, mai aproape de nivelul de sare gasit in lacrimi. Nu va provoca iritatii ale pielii sau ochilor (chiar daca inoatati sub apa), este mai blanda cu parul decat un sistem de apa pe baza de clor. Unii spun chiar ca apa sarata poate actiona ca un exfoliant, lasandu-va corpul moale si neted dupa inot.

Piscinele cu apa sarata nu numai ca ofera o serie de beneficii pentru sanatate pentru inotatori, dar ajuta la prelungirea vietii costumelor noastre de baie. Substantele chimice utilizate pentru intretinerea piscinelor cu clor au tendinta de a provoca decolorarea costumelor de baie si pierderea elasticitatii. Si, indiferent cat de mult ati clatit costumul, parfumul de clor poate persista. Costumele de baie sunt fabricate in mod traditional din lycra, nailon si bumbac, care se pot deteriora odata cu expunerea la clor, dar nivelul scazut de clor din piscinele cu apa sarata va insemna ca costumele de baie vor rezista mai mult.

Mediul piscinei cu apa sarata are multe de oferit inotatorilor, ceea ce face din asta o propunere atractiva atunci cand va ganditi ce sistem de piscina sa instalati in piscina de acasa. Pe langa beneficiile de intretinere, sistemele cu apa sarata ofera apa limpede, care este blanda cu corpul vostru, limitand in acelasi timp expunerea la clor. Copiii petrec mult timp sub apa si adesea sufera de iritatii oculare atunci cand folosesc bazine cu clor. Un mediu cu apa sarata ajuta la incurajarea inotului sub apa, deoarece este mai bland pentru ochi si ajuta la promovarea unei relatii sanatoase cu apa. Capacitatea de a va igieniza piscina din curtea din spate cu sare prin procesul de electroliza inseamna ca nu trebuie sa depozitati clorul in forma solida sau sub forma de pulbere pe proprietatea voastra.

Pe de alta parte, apa sarata netezeste si catifeleaza pielea in timp ce actioneaza ca un exfoliant natural. Inotul in apa sarata poate avea chiar efecte terapeutice pentru persoanele cu eczeme, psoriazis, acnee si alte afectiuni ale pielii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.