Ziarul electronic al arădenilor

Aglomerație în punctele de trecere a frontierei din județul Arad

Punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad erau aglomerate, miercuri, pe sensul de ieşirea din ţară, pentru că mii de români pleacă în străinătate în minivacanţă, iar la Nădlac II coloana de maşini era lungă de peste 4 kilometri şi se aştepta cel puţin două ore pentru formalităţile de trecere în Ungaria.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că de la primele ore ale zilei foarte multe maşini s-au prezentat la ieşirea din ţară.

„În contextul minivacanţei, traficul este foarte intens în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din România. La Nădlac II sunt deschise şase artere de control pentru autoturisme, dar ca să deschidem mai multe depindem de autorităţile ungare, care trebuie să aloce mai mulţi poliţişti. Reamintim că, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statul vecin“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

La Nădlac II, timpul de aşteptare pentru control era de cel puţin 120 de minute, iar coloana de maşini formată pe autostrada pan-europeană era lungă de peste 4 kilometri. Pe autostradă a rămas o singură bandă de circulaţie pe sensul spre Ungaria, pentru că pe cea de urgenţă staţionează camioane, iar pe prima bandă staţionează maşini.

La Nădlac I (DN7), erau deschise trei artere de control pentru autoturisme, la ieşire din ţară, dar se aştepta minimum 90 de minute, iar la Turnu erau deschise patru artere şi se aştepta tot 90 de minute. La Vărşand, erau disponibile două artere şi se aştepta 60 de minute pentru a se intra în Ungaria.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.