Ziarul electronic al arădenilor

Surse eficiente de finanțare pentru afacerile din sectorul agricol

În ultimii ani, tot mai mulți tineri au demarat afaceri în domeniul agricol, dat fiind interesul crescut pentru o alimentație sănătoasă. Oamenii își îndreaptă atenția către cereale, fructe și legume bio, cultivate din soiuri autohtone și netratate cu substanțe chimice.

Produsele românești câștigă teren în fața celor venite din import, tehnologia s-a dezvoltat semnificativ, drept urmare și agricultura a devenit un sector preferat de antreprenori.

Prin intermediul unor credite agricole avantajoase, puse la dispoziție de instituțiile nebancare de prestigiu, oricine poate să inițieze o mică firmă sau își îmbunătățească un business în acest domeniu. Indiferent dacă este vorba de agricultură ecologică, pomicultură sau creșterea animalelor, sunt disponibile o mulțime de surse eficiente de finanțare.

Credite bancare pentru acoperirea capitalului de lucru

Agricultura a fost întotdeauna un sector de bază pentru țara noastră, de aceea și instituțiile bancare oferă finanțare pentru astfel de afaceri. Dată fiind sezonalitatea activității, mulți dintre întreprinzători întâmpină probleme în ceea ce privește de lucru.

Băncile oferă companiilor finanțare pe termen scurt pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere și înființare, asigurarea culturilor, recoltare, plăți pentru furnizorii de utilități sau fondul de salarii. Pentru aceasta sunt solicitate garanții diverse precum terenuri, imobile, utilaje, echipamente, ipoteca mobiliară sau garanția personală de tip fidejusiune.

Instituțiile bancare cer firmelor din domeniul agricol condiții de eligibilitate, ca de exemplu o cifră de afaceri de câteva milioane de euro sau minimum un an financiar încheiat. Perioada de rambursare este flexibilă, împrumutul pentru capitalul de lucru putând fi returnat într-un an, cu posibilitate de prelungire.

Credite nebancare pentru capitalul de lucru agricol

Companiile nebancare de prestigiu susțin și ele activ afacerile derulate în această zonă a economiei. Creditele agricole oferite de instituțiile nebancare reprezintă o soluție extrem de bună pentru a acoperi diferitele nevoi ale unei firme.

Poate fi vorba de finanțare pentru îngrășăminte, erbicide, semințe, stocuri de marfă sau fungicide. Împrumuturile pentru capitalul de lucru pot fi utilizate de antreprenori și pentru plata furnizorilor, a salariilor, a taxelor către stat ori refinanțarea creditelor de capital de lucru luate de la alte instituții.

Spre deosebire de procedurile anevoioase și de condițiile de eligibilitate impuse de bănci, creditele nebancare pentru capitalul de lucru pot fi obținute foarte ușor, cu un pachet minim de acte solicitate. Orice întreprinzător are nevoie de sprijin financiar pentru dezvoltare, astfel că, în funcție de destinația împrumutului solicitat, necesar urgent, acesta poate beneficia de o perioadă de rambursare de până la trei luni.

Graficul de returnare a banilor este flexibil și stabilit împreună cu solicitantul, nefiind nevoie de achitarea unui avans pentru obținerea unui credit agricol nebancar. Împrumuturile cu valoare de până la 45.000 de lei se obțin doar cu garanție personală, răspunsul pentru o sumă aflată sub această valoare fiind transmise solicitantului în doar două zile.

Credite bancare pentru realizarea investițiilor din sectorul agricol

Investițiile în agricultură sunt importante pentru extinderea unei afaceri care activează în acest domeniu. O asemenea sursă de finanțare este potrivită pentru achiziția de terenuri agricole, silozuri, utilaje precum tractoare, combine și alte echipamente cu specific agricol.

Împrumuturile bancare pot acoperi o gamă largă de investiții care au ca scop dezvoltarea afacerii în agricultură. Perioada maximă de rambursare poate ajunge până la 120 de luni, cu o perioadă extinsă de grație de până la un an.

Băncile impun antreprenorilor o cifră de afaceri de câteva milioane de euro, un avans de cel puțin 15% din investiție, o limită pentru deținerea unui anumit număr de hectare de teren și minimum un an financiar încheiat.

Credite nebancare eficiente pentru achiziția utilajelor agricole

Fondurile destinate investițiilor în agricultură, oferite de instituțiile nebancare, acoperă o gamă diversă de proiecte pe care întreprinzătorii vor să le realizeze pe termen scurt sau lung. Destinația creditelor agricole nebancare pentru investiții poate reprezenta achiziția utilajelor agricole noi sau second-hand, a terenurilor, a halelor sau a depozitelor necesare pentru buna desfășurare a activității.

Antreprenorii pot folosi împrumutul și pentru construcția de sere, solarii, magazii, grajduri, cumpărarea animalelor ori a sistemelor de irigații sau chiar pentru refinanțări ale altor credite luate pentru investiții.

Perioada extinsă de până la 10 ani a acordării creditelor și planul de rambursare neregulat, stabilit în funcție de sezonalitatea afacerii sunt unele dintre principalele avantaje ale împrumuturilor nebancare pentru investiții.

Acest tip de finanțare susține firmele mici și mijlocii din agricultură, instituțiile nebancare facilitând obținerea sa prin solicitarea unui pachet minim de documente și condiții de eligibilitate cât mai simple.

Creditele agricole sunt avantajoase deoarece ajută companiile să se dezvolte și să aibă un impact pozitiv pe piață. Firmele din domeniul agricol au nevoie de un flux financiar constant pentru a se menține sau a se extinde, date fiind sezonalitatea activității.

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/machine-harvest-2255801/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.