Ziarul electronic al arădenilor

Studiu: Majoritatea românilor își petrece vacanța de Crăciun acasă

43Aproape 77% dintre români afirmă că își vor petrece Sărbătorile de Crăciun acasă, în timp ce 12% dintre ei vor pleca într-un mini concediu în țară sau în străinătate, iar 44% precizează că vor aloca o treime din venituri pentru cadourile de sărbători, conform unui studiu.

Coșul de cumpărături pentru Crăciun va presupune un buget similar celui din oricare altă săptămână din an pentru 4 din 10 respondenți, în timp ce 14% spun că vor cheltui mai puțin decât de obicei, întrucât împart cheltuielile pentru masa de Crăciun cu întreaga familie, conform unui sondaj online desfășurat la inițiativa Provident Financial România.

Restul se așteaptă să cheltuiască mai mult față de coșul săptămânal obișnuit, cuprinși de febra sărbătorilor.

Peste 65% dintre participanții la sondaj declară că își planifică din timp lista de cadouri, coșul de cumpărături și restul achizițiilor specifice și fac tot posibilul să se încadreze în buget, în timp ce 29% spun că vor face cumpărăturile de sărbători sporadic, în funcție de oportunități și de buget, chiar dacă se așteaptă să depășească bugetul disponibil.

43% dintre participanții la sondaj declară că au pus bani deoparte pentru sărbători, urmând să mai completeze cu venituri obținute în luna decembrie, dacă este necesar.

În același timp, 13% dintre respondenți spun că nu economisesc specific pentru această perioadă a anului, dar că vor aloca bugetele necesare din economiile pe care le fac pe parcursul anului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.