Ziarul electronic al arădenilor

Străini veniţi la muncă în România, prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au prins 16 persoane din Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Iran care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în două autovehicule, străinii venind în România cu viză de muncă.

„S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român şi un bulgar, conducând un autoturism şi un ansamblu rutier înmatriculate în România şi Bulgaria. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de pal, paturi şi saltele pentru societăţi comerciale din Italia şi Olanda. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, 16 cetăţeni străini”, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei 16 sunt din Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Iran şi au intrat legal în România în baza unor vize de muncă.

Cei doi şoferi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii ascunşi în autovehicule, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.