Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr de 22 de ani, din Arad, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de tâlhărie calificată faţă un bărbat din Craiova, căruia, prin acte de violenţă, i-a sustras mai multe bunuri din locuinţă.

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi în luna noiembrie 2018 cu privire la faptul că în locuinţa unui bărbat de 59 de ani, din Craiova, au pătruns persoane necunoscute, care, prin acte de violenţă, ar fi sustras mai multe bunuri. În urma cercetărilor, anchetatorii au identificat un tânăr de 22 de ani, din Arad, care, împreună cu un minor, ar fi pătruns fără drept în locuinţa bărbatului, unde ar fi profitat de starea de ebrietate în care se afla acesta. „Prin acte de violenţă, cei doi ar fi sustras un laptop, un televizor şi un portofel, valoarea totală a prejudiciului produs fiind estimată la suma de 2.600 de lei. În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore tânărul de 22 de ani, care a fost introdus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat unităţii de Parchet cu propunere de arestare preventivă“, precizează IPJ Dolj. Poliţiştii continuă cercetările şi pentru depistarea minorului implicat în săvârşirea acestei infracţiuni.

Numărul infecţiilor respiratorii s-a redus

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii a scăzut semnificativ în judeţ, în ultima săptămână, şi este aproape de jumătate faţă de raportul anterior al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, îmbolnăvirile fiind mai puţine chiar şi decât în 2018. Potrivit datelor transmise Agerpres de către reprezentanţii DSP Arad, în ultima săptămână, medicii de familie din judeţ au raportat 1.177 de viroze, faţă de aproximativ 2.000 la raportarea anterioară, şi numai 300 de cazuri de pneumonie, faţă de aproape 600 anterior. Comparativ cu perioada similară a anului 2018, numărul infecţiilor respiratorii este considerabil mai mic. Astfel, la jumătatea lunii februarie 2018 erau înregistrate 1.700 de viroze şi 435 de pneumonii. În urmă cu două săptămâni, numărul îmbolnăvirilor era de două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2018. În ultimele zile, însă, au fost înregistrate trei decese din cauza gripei, fiind vorba de o femeie de 84 de ani şi doi bărbaţi, de 63 şi 64 de ani, cu toţii având afecţiuni cronice. În total, de la debutul sezonului de îmbolnăviri, în judeţ au fost confirmate 31 de cazuri de gripă, cu 8 decese.

Surprinşi în timp ce spărgeau o maşină

Patru minori au fost prinși după ce au spart o mașină parcată în zona Patinoarului Municipal Arad. „În cursul zilei de 14 februarie, un echipaj de la Serviciul Ordine şi Linişte Publică din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad a surprins în flagrant un grup format din 4 minori (doi dintre aceştia în vârstă de 16 ani, iar alţi doi de 17 ani), în timp ce spărgeau un autoturism parcat în proximitatea Patinoarului Municipal de pe strada Cetăţii. Asupra unuia dintre adolescenţi a fost descoperit un cuţit cu lamă metalică“, a informat Primăria Arad. Conform sursei citate, minorii au fost predaţi agenţilor de la Poliţia Municipiului Arad, în vederea unei eventuale continuări a cercetărilor pentru distrugere, iar părinţii au fost sancţionaţi contravenţional, în baza Legii 61/1991, pentru nesupravegherea minorilor. Minorii sunt suspectaţi că ar fi comis şi alte spargeri de maşini.

Autoturism neînmatriculat și cu număr fals

Polițiștii din Vladimirescu au depistat, în trafic, un tânăr care conducea un autoturism neînmatriculat și cu număr fals. Conform IPJ Arad, oamenii legii au depistat, joi, pe raza localității arădene Vladimirescu, un bărbat de 28 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile germane, în luna decembrie a anului 2018. „Totodată, polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare utilizate aparțin unui alt autoturism“, a precizat Biroul de presă al IPJ Arad. Tânărul este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.