Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere, a lovit patru mașini parcate pe o stradă din municipiul Arad.

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat, în cursul zilei de joi, un bărbat de 32 de ani, din Arad, care a condus un autoturism pe strada Gheorghe Doja din municipiu. „După ce a acroșat patru autoturisme parcate, cauzând doar pagube materiale, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere“, a informat IPJ Arad. De asemenea, polițiștii au mai depistat un autotren, într-o stație de distribuție a carburanților de pe raza municipiului, condus de un bărbat de 30 de ani, din județul Argeș. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1,09 mg./l alcool pur în aerul expirat. Cei doi bărbați sunt cercetați de polițiști pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Prins în flagrant în timp ce fura

Polițiștii de la Secția nr. 2 din cartierul Micălaca cercetează un bărbat care a furat dintr-un supermarket. „Polițiștii cercetează un bărbat de 54 de ani, din Arad, depistat în flagrant delict în timp ce sustrăgea bunuri alimentare și nealimentare din incinta unui supermarket de pe Calea Radnei, din municipiu“, a anunțat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, prejudiciul, în valoare de 1.283 de lei, a fost recuperat, pe nunele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză, a mai informat IPJ Arad.

Mașini furate, depistate la frontieră

În anul 2018, în punctele de frontieră de pe raza judeţului Arad au fost descoperite 47 autoturisme furate, care au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor. Din documentarea asupra cazuisticii înregistrate, a rezultat că cele mai multe provin din Italia, Germania, Franţa, dar s-au înregistrat şi cazuri din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Polonia, Suedia, Norvegia, Slovacia, Austria şi Portugalia. Tipurile de autoturisme depistate furate sunt autoturismelr de lux, în special SUV. Ca modalităţi de operare au fost înregistrate numeroase cazuri de furt brut, urmat de falsificarea documentelor şi repoansonarea neautorizată a seriilor de şasiu. În anumite cazuri de furt la comandă s-a folosit modul de operare denumit clonare (caz în care se folosesc documentele şi plăcuţele unei maşini care are caracteristici similare şi singura modificare operată este repoansonarea seriei, corespunzător documentelor autentice deţinute). Țările de destinaţie pentru autoturismele furate din Occident sunt România, Bulgaria, spaţiul ex-sovietic (Ucraina, Moldova, Transnistria, Belarus, Rusia) și Turcia.

Urmărit internaţional, depistat la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpaota au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, care era căutat de autorităţile luxemburgheze pentru executarea unei pedepse privative de libertate de 10 ani, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt. Cetăţeanul român  R.M., în vârstă de 40 de ani, domiciliat în judeţul Galaţi, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Luxemburg, un mandat european de arestare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.