Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe persoane care au condus vehicule în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu dețineau permis de conducere au fost depistate de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad.

Astfel, pe raza localității Livada a fost depistat un bărbat de 33 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 682 H, având o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat, de polițiștii din Ineu, un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 792/C, pe raza localității Târnova. De asemenea, a fost identificat un tânăr de 19 de ani, din Beliu, care conducea un autoturism pe DJ 792/A, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având și o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un bărbat de 50 de ani, din Craiva, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DC 5, pe raza localității Stoinești, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii din Secusigiu au depistat un bărbat de 32 de ani, din Arad, care conducea un autoturism fără numere de înmatriculare, pe raza localității Satu Mare. În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat și că bărbatul nu are dreptul de a conduce nicio categorie de vehicule.

Autorităţile au dispus triaje în şcoli şi grădiniţe

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a dispus ca, începând de luni, în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ să aibă loc triaje epidemiologice, în contextul creşterii numărului cazurilor de viroze şi gripe, copiii cu simptome de infecţii respiratorii fiind trimişi acasă sau la medicul de familie. Purtătorul de cuvânt al DSP Arad, Daniela Cârnaţu, a declarat, pentru Agerpres, că, în contextul numărului mare de infecţii respiratorii rapoartate săptămânal în judeţ, peste media ultimilor ani specifică acestei perioade, s-a decis să fie luate măsuri de limitare a îmbolnăvirii copiilor din colectivităţile şcolare. Începând de luni dimineaţă, elevii şi preşcolarii sunt verificaţi de asistenţi medicali şi medici. În cele 460 de şcoli şi grădiniţe din judeţ există doar 74 de asistenţi şi 13 medici, astfel că şi dascălii sunt implicaţi în triaj, acolo unde nu există un cadru medical, observând care copil tuşeşte, strănută sau are alte simptome de infecţii respiratorii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a avut o întâlnire, luni dimineaţă, cu reprezentanţii DSP, pentru a se discuta pe marginea măsurilor ce sunt luate în unităţile de învăţământ.

Intervenții ale ISU Arad la situații de urgență

În anul 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Arad a intervenit  la 49 situații de urgență, după cum urmează: 13 inundaţii; 16 intervenții pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase; 20 de misiuni de asanare a muniţiei. Pe linie pirotehnică, în 2018, echipa pirotehnică şi ofiţerul specialist din cadrul unităţii au participat la 20 misiuni de asanare pirotehnică, în urma cărora s-au descoperit şi distrus 7 proiectile explozive de diferite calibre, 63 bombe aruncător, 1 grenadă ofensivă, 2 grenade defensive și 170 bucăți cartușe de infanterie de diferite calibre. Ofițerul specialist pe această linie de activitate a condus operațiuni de asanare și în județele Hunedoara și Timiş. Cele mai semnificative intervenții în anul 2018 au fost cele referitoare la inundațiile produse în perioada iulie – august în mai multe localități din județul Arad precum și trei misiuni pirotehnice.

Urmăriţi general, depistaţi la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţile române pentru executarea unor pedepse privative de libertate ca urmare a savarsirii infractiunii de furt calificat. Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat, pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român S.G., în vârstă de 43 de ani, domiciliat în judeţul Mehedinţi. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta avea de executat 1 an şi 6 luni de închisoare. Tot la PTF Nădlac – Csanadpalota s-a prezentatcetăţeanul român S.C., în vârstă de 23 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Tânărul avea de executat 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.