Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad a fost reținut, iar alții doi și o femeie, din Curtici și Arad, sunt cercetați penal, pentru violență în familie.

Conform IPJ Arad, polițiștii au fost sesizați, în seara zilei de 21 ianuarie, despre un bărbat de 47 de ani, din municipiu, care și-a agresat concubina. Bărbatul și femeia au fost conduși la sediulPoliției, pentru luarea măsurilor legale, dar bărbatul a continuat să adreseze amenințări victimei, în prezența agenților de poliție. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pentru violență în familie, în urma comportamentului acestuia fiind luată și măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare. De asemenea, polițiștii au emis, în ziua de 20 ianuarie, un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Curtici, care, pe fondul consumului de alcool, și-a amenințat concubina. În seara aceleiași zile, un bărbat de 51 de ani și o femeie de 49 de ani, din Arad, au avut o ceartă în familie, cu fiicele minore ale femeii, bărbatul agresându-le verbal, iar mama ar fi îmbrâncit una din fete. Pe numele celor doi au fost emise ordine de protecție provizorii, minorele fiind încredințate mătușii lor. Cei în cauză sunt cercetați pentru violență în familie.

Incendiu la o casă din Șepreuș

Pompierii militari de la Detașamentul Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș, cu sprijinul pompierilor voluntari ai SVSU Șepreuș, au intervenit, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Șepreuș. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul, care era localizat de pompierii voluntari ai SVSU Șepreuș, se manifesta cu degajare de fum, la nivelul unei încăperi a casei, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. „Incendiul a fost lichidat prompt în limitele găsite, în urma flăcărilor fiind afectată o încăpere cu bunurile aflate în interior“, a informat ISU Arad. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit produs la nivelul unui aparat de încălzire.

Cercetat pentru uciderea a doi câini

Polițiștii din Pâncota au fost sesizați, sâmbătă, despre posibile acte de violență, asupra unor câini, în extravilanul localității. IPJ Arad a transmis că din primele date nu au rezultat indicii cu privire la săvârșirea vreunei fapte penale, iar persoana bănuită, identificată ulterior, este cunoscută cu deviații comportamentale. În acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională, pentru nesupravegherea persoanei aflată în grijă. În continuarea cercetărilor au fost găsite cadavrele a doi câini, în afara localității Pâncota, fiind solicitată echipa operativă la fața locului, precum și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor. Cadavrele au fost transportate la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. „În baza probatoriului administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că bărbatul ar fi săvârșit fapta, față de  acesta fiind dispusă măsura internării nevoluntară la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Arad. În funcție de concluziile medicale, urmează să fie luate și alte măsuri legale, dacă se impun. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor“, a informat IPJ Arad.

Arădeni cercetați pentru distrugere

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au identificat un arădean în vârstă de 41 de ani, care, în seara zilei de 20 ianuarie, pe fondul consumului de alcool, ar fi distrus o masă dintr-un bar situat în zona Piața Romană, din municipiu. Tot în municipiu, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Arad, a fost identificat după ce, într-un acces de furie, ar fi distrus, prin lovirea cu piciorul, portierele unui autoturism parcat pe strada Cărămidarilor. „Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, în vederea recuperării prejudiciului și luarea măsurilor legale care se impun“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.