Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați sunt cercetați penal pentru că au tăiat ilegal și sustras peste 50 de arbori dintr-o pădure din zona localității Beliu.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, marți, că polițiștii din cadrul Secției 6 Rurală Beliu au identificat doi bărbați, cu vârste de 34 și 31 de ani, din Archiș, care, în perioada 4 – 5 decembrie, ar fi tăiat ilegal și sustras aproximativ 52 de arbori, dintr-o pădure de pe raza localității Beliu. „Materialul lemnos a fost recuperat, iar în cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de material lemnos“, se arată într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

Incendiu la o casă din Curtici

Pompierii militari de la Detașamentul Arad au intervenit, marți, în jurul orei 9.30, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din orașul Curtici. „La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 5 mp, cu posibilitate de extindere. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, limitând astfel propagarea flăcărilor“, au transmis reprezentanții ISU Arad. Conform sursei citate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: jar/scântei provenite de la coșul de evacuare a fumului neprotejat corespunzător fața de materialele combustibile.

Verificarea elevilor/notificarea părinților

La solicitarea conducerii Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan”, respectiv  „Ilarion Felea” din Arad, polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor, însoțiți de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică, au efectuat verificări la domiciliul copiilor care au abandonat cursurile, culegând date despre motivul pentru care au ales să nu frecventeze orele școlare. „Totodată, s-a procedat la notificarea părinților privind obligativitatea trimiterii copiilor minori la școală, respectiv s-a adus la cunoștința acestora că nerespectarea celor menționate se sancționează. Se va verifica conformarea, după un termen de 7 zile, de la notificarea părinților. De asemenea, se va ține legătura și cu unitatea școlară, pentru a vedea care este efectul notificărilor transmise familiilor“, se precizează într-o informare transmisă, marți, de DGPL Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare e aproximativ 30.000 de lei, dintre care 32 pentru depășirea vitezei legale de deplasare în localități și în afara acestora. Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.