Ziarul electronic al arădenilor

Eveniment caritabil. Expoziția „Brazi de poveste“, la Complexul Muzeal Arad

O expoziţie numită Brazi de poveste a fost deschisă, marţi, la Complexul Muzeal Arad, iar timp de aproape două săptămâni 12 pomi de Crăciun împodobiţi în feluri diferite vor putea fi admiraţi de vizitatori, pentru ca înainte de sărbători să fie donaţi unor centre sociale din judeţ.

Expoziţia caritabilă îşi propune „să aducă magia sărbătorilor de iarnă în muzeu şi nostalgia copilăriei“, iar la deschidere au fost invitaţi copii din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad.

„În Ajunul Crăciunului, brazii de poveste de la muzeul arădean vor deveni bucuria copiilor, fiind dăruiţi beneficiarilor din 12 centre din judeţ, aflate sub protecţia DGASPC“, au anunţat reprezentanţii Complexului Muzeal.

Expoziţia este deschisă până în 18 decembrie, ora 17.00, la sediul principal al muzeului, situat în Palatul Cultural din municipiul Arad.

Evenimentul este organizat de muzeu cu sprijinul mai multor firme, care au asigurat brazii şi împodobirea lor. Acesta este astfel primul parteneriat public-privat al Complexului Muzeal Arad, care a anunţat că de anul viitor va extinde colaborarea cu mediul economic pentru promovarea patrimoniului cultural local.

În 2023, muzeul arădean va marca 130 de ani de existenţă prin organizarea unor evenimente de promovare expoziţională, editorială şi educaţională a patrimoniului cultural mobil.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.