Ziarul electronic al arădenilor

Cum dai un refresh mobilei tale, cu cheltuieli minime? Soluții practice pentru toți arădenii!

Să fi trecut vreo 10-15 ani de când ți-ai cumpărat mobilă din locuință și te gândești că ar fi momentul sa faci și tu o schimbare. Pare o decizie nemaipomenită, dar stai: prețurile nu mai sunt cele din urmă cu un deceniu și să faci un credit de nevoi personale parcă nu prea te atrage în acest moment.

Există însă o soluție mult mai practică și la îndemâna oricui, care nu te va costa prea mult și care-ți poate aduce schimbarea mult visată.

Ai mai jos câteva sugestii prin care-ți poți „întineri” mobila, dându-i un nou suflu, până în momentul în care vei putea să cumperi una nou-nouță:

→ Modifică-i culoarea

Pentru a „aduce la zi” o mobilă puțin mai veche, dar și pentru a-i da un vibe modern, schimbarea culorii e primul pas. Dacă deții un mobilier din PAL sau MDF, ai cel puțin două opțiuni: fie le revopsești cu vopseluri pe bază de apă, alchidică sau de ulei, fie alegi soluția lipirii unei folii din PVC sau a unui furnir. Dacă însă deții o mobilă din lemn masiv, un strat de lac poate rezolva facil problema. Bineînțeles, poți să uzezi și de varianta antichizării, însă această metodă este puțin mai costisitoare.

→ Înlocuiește feroneria

Mobilierul mai vechi are, de obicei, o feronerie de culoare asemănătoare sau chiar identică cu mobila, fapt care o face ușor banală, învechită și neobservată. Ba mai mult, e posibil ca unele mânere sa fie rupte sau sa joace în șuruburi. Schimbarea feroneriei cu una modernă, contrastantă la culoare și de calitate, va da o față nouă mobilierului tău.

→ Schimbă balamalele și sistemele de glisare

În timp, atât balamalele ușilor cât și sistemele de glisare se uzează și, dacă nu ajung să se blocheze, sigur scârțâie! Pe lângă asta, în cazul sertarelor, o altă problemă este cea a dezintegrării din cauza folosirii îndelungate dar și a supraîncărcării continue cu obiecte grele. O soluție rapidă pe care o ai la îndemână în acest caz este înlocuirea lor cu sertare metalice, cum sunt cele de la Oscardeko.ro, capabile să reziste testului timpului chiar în condiții de uzură intensă și încărcări generoase.

Iată cum, cu o investiție minimă, poți schimba fața locuinței tale, combinând utilul cu plăcutul, mai ales dacă simți că mobila ta este totuși în stare bună și nu se justifică înlocuirea ei. Transformare rapidă a ambianței căminului familial poate fi cel mai bun lucru pe care îl poți face, satisfacția crescând direct proporțional cu implicarea ta în proiect, în special dacă e unul de tip DIYs.

sursa foto: Pixabay.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.