Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat un bărbat căutat de autorităţile române, pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Bacău, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, pe sensul de ieşire din ţară, când s-a prezentat  pentru a efectua controlul de frontieră. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele băcăuanului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiunii de lovire sau alte violenţe, având de executat un an şi 2 luni de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Prins de polițiști după ce a furat

Un bărbat care a sustras suma de 1.000 de lei a fost prins de polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform IPJ Arad, polițiștii au fost sesizați, luni, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că unui bărbat i s-ar fi sustras suma de 1.000 de lei din buzunar, în timp ce se afla pe o stradă din municipiu. „În urma căutărilor efectuate, la scurt timp după săvârșirea faptei, a fost depistat autorul, în persoana unui bărbat de 68 de ani, din Arad“, a informat IPJ Arad. Prejudiciul a fost recuperat, iar pe numele bărbatului de 68 de ani a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a bărbatului.

Intenţionau să iasă ilegal din România

Doi camerunezi, care au încercat să iasă ilegal din ţară, au fost reținuți la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Cei doi erau pasageri într-un autocar înmatriculat în România. Bărbaţii au înmânat poliţiştilor de frontieră documente de identitate franceze, constatându-se astfel că între aceştia şi documentele prezentate sunt diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției pentru verificări. În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbaţii sunt din Camerun. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 121 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 15 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 106 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.