Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, din Ineu și Secusigiu, sunt cercetați penal pentru că și-au agresat membri ai familiei, iar pe numele agresorilor au fost emise și ordine de protecție.

Conform IPJ Arad, polițiștii din Ineu au emis, la sfârșitul săptămânii trecute, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat din acest oraș, în vârstă de 41 de ani, care, în după-amiaza zilei de 10 octombrie, și-ar fi lovit tatăl și sora. De asemenea, pe numele unui bărbat în vârstă de 33 de ani, din Secusigiu, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, după ce și-ar fi lovit soția. Acesta, după două zile, s-a întors la domiciliu, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție provizoriu. „În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat, în municipiu, un arădean de 47 de ani, care conducea un autoturism pe Calea Victoriei, având o îmbibaţie alcoolică de 1,65 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,99 mg./l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un bărbat de 66 de ani, din Chișineu-Criș, care, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, pe D.N. 79. Un tânăr de 19 ani, din Ineu, a condus un autoturism în acest oraș, având o îmbibație alcoolică de 0,61 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în toate cazurile s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cei în cauză fiind cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Acțiune a polițiștilor la Lipova

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu cei din Lipova, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe raza orașului și a localităților din zonă. „Au fost verificate 6 transporturi de material lemnos și un fond forestier, peste 100 de autovehicule și aproximativ 175 de persoane. Polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 16.000 de lei, dintre care 20 pentru nerespectarea legislației rutiere, 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și celelalte pentru alte abateri“, a informat IPJ Arad. De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere, dintre care două pentru viteză excesivă și 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare. „Aceste activități se desfășoară permanent, în toate orașele din județ“, a informat IPJ Arad.

Migranți depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat cinci cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos. Migranții au fost depistați în apropierea liniei de frontieră, în zona adiacentă terminalului de marfă de pe sensul de ieșire din țară, în timp ce se deplasau pe jos către granița cu statul vecin. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. „În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, se arată într-o informare remisă de Poliția de Frontieră Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.