Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Jandarmii arădeni a depistat doi bărbați, cu vârste de 42, respectiv 45 de ani, din București, care ofereau spre comercializare, direct din portbagajul unui autoturism, haine inscripționate cu numele unor mărci înregistrate.

Cei doi se aflau într-o parcare de pe o stradă din centrul municipiului Arad, iar la vederea jandarmilor au încuiat autoturismul și au încercat să se îndepărteze, fiind însă interceptați. În urma verificărilor efectuate au fost descoperite, atât în portbagajul autoturismului, cât și pe banchetă, zeci de haine inscripționate cu numele unor mărci înregistrate, în valoare de aproximativ 6.000 lei, pentru care, cei doi bărbați nu au putut prezenta documente justificative, existând suspiciunea că acestea sunt contrafăcute. Jandarmii au întocmit pe numele bărbaților actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”. Obiectele de vestimentație au fost confiscate.

Ziua fără persoane decedate din accidente rutiere

21 septembrie 2021 a fost ziua fără persoane decedate în accidente rutiere. „Din fericire, în județul nostru, marți, nu a fost înregistrat niciun accident grav pe șosele“, a transmis IPJ Arad. În acest scop, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru atragerea atenției participanților la trafic la pericolele la care se expun atât pe ei, cât și pe ceilalți, atunci când conduc obosiți, apasă pedala de accelerație sau vorbesc la telefon în timp ce conduc. Au fost situații în care s-a impus aplicarea de sancțiuni contravenționale, astfel că 129 de conducători de vehicule au fost sancționați cu amenzi în valoare de 59.740 de lei. Dintre aceștia, 46 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 7 pentru utilizarea telefonului mobil. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. Amenda cu valoarea cea mai mare a fost de 9.000 de lei și a fost aplicată șoferului unui autotren, care, prin utilizarea unui dispozitiv, a încercat să modifice valorile înregistrate de tahograf, adică să nu respecte timpii de odihnă. Acțiunile polițiștilor rutieri se vor desfășura și în perioada următoare, având un caracter permanent.

Activități pentru prevenirea victimizării elevilor

Campania  de prevenire a victimizării minorilor, desfășurată de polițiștii  Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, a fost continuată cu  activități   de informare a elevilor aflați în Tabăra de Agrement și Recreere din localitatea Moneasa. În tabăra școlară s-au aflat copii și tineri care practică artele marțiale în cadrul unui club de karate, precum și părinții lor. Polițiștii de prevenire, alături de cei ai Postului de Poliție Moneasa, au desfășurat activități  de informare cu privire la consecințele consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, precum și cu privire la formele de violență (bullying, cyberbullying). „Precizăm faptul că fenomenul de bullying nu înseamnă doar acte de violență verbală sau fizică,  este un proces care poate fi de durată și poate duce la excluderea  dintr-un grup, dorința de a nu mai frecventa școala, scăderea dorinței de socializare sau, mai grav, poate cauza afecțiuni psihice sau fizice ale victimei bullying-ului. De asemenea, au fost propuse soluții la problemele cu care tinerii se confruntă, aceasta fiind una din modalitățile de prevenire a victimizării“, a informat IPJ Arad.

Cercetat pentru tăiere ilegală de arbori

Un bărbat din comuna Gurahonț este cercetat penal pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, miercuri, că polițiștii din Vârfurile au identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Gurahonț, care, în cursul lunii iulie, ar fi tăiat fără drept și sustras 5 arbori din specia molid, având un volum de aproximativ 2,5 metri cubi și o valoare de aproximativ 1.120 lei, dintr-o pădure a fondului forestier național, din zona localității Vârfurile. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.