Ziarul electronic al arădenilor

Arad, Zăbrani, Zimandu Nou, Macea şi Lipova intră pe restricţii

Municipiul Arad, Zăbrani, Zimandu Nou, Macea şi Lipova vor intra pe restricţii, începând de joi, din cauza numărului tot mai mare de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, 166 de persoane din județ fiind depistate infectate doar în ultimele 24 de ore.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a adoptat, miercuri, hotărâri care introduc restricţii în localităţile Arad, Zăbrani, Zimandu Nou, Macea şi Lipova, unde incidenţa infectărilor este cuprinsă între 2 şi 3 la mia de locuitori.

Printre restricţiile care se aplică în aceste localităţi timp de 14 zile se numără: competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între persoane; organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie; organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie; se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

Autorităţile permit organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu maximum 150 de participanţi în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior.

La anumite activităţi desfăşurate în interior sau exterior, cum sunt competiţii sportive sau evenimente publice cu număr mare de participanţi, pot fi prezenţi doar cei vaccinaţi, cei testaţi sau cei trecuţi prin boală.

Pentru municipiul Arad, incidenţa raportată miercuri era de 2,28 cazuri la mia de locuitori.

În judeţ există în total 27 de localităţi cu incidenţă mai mare de 2 la mie, iar în unele se aplică aceste restricţii de câteva săptămâni. Dintre aceste localităţi, opt au incidenţa mai mare de 3 la mie şi trei au incidenţa mai mare de 4 la mie, astfel că restricţiile sunt mai numeroase. Cea mai ridicată incidenţă este înregistrată în localitatea Frumuşeni (6,09 la mie).

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost înregistrate 25.355 infectări cu SARS-CoV-2, dintre care 166 în ultimele 24 de ore. Dintre cei care au făcut boala COVID-19, 1002 oameni au decedat.

În prezent, în judeţ sunt active 1.048 de cazuri, iar 151 de bolnavi sunt spitalizaţi, toate locurile la ATI fiind ocupate.

Hotarari CJSU Arad adoptate in sedinta din 22.09.2021

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.