Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat șapte cetățeni din Liban, care au încercat să treacă ilegal frontiera, folosind documente elveţiene pentru solicitanți de azil falsificate.

Migranții au fost depistați când s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. Cei șapte călătoreau ca pasageri într-un tren care circulă pe relația București Nord – Budapesta. „La controlul specific, libanezii au prezentat documente pentru solicitanți de azil având însemnele autorităţilor din Elveția. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele elveţiene prezentate de cei şapte cetăţeni libanezi sunt falsificate. Persoanelor nu li s-a permis ieșirea din țară, iar în cauză se efectuează cercetări urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun“, a informat Poliția de Frontieră.

Ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din comuna arădeană Vladimirescu este cercetat penal pentru violență în familie, după ce a provocat un scandal, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu soția lui. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, miercuri, că polițiștii din Vladimirescu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 43 de ani. Conform oamenilor legii, în ziua de 14 septembrie, bărbatul a provocat un scandal, cauzându-i soției o stare de temere, în timp ce se afla la domiciliu. „Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 14 septembrie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 532 de persoane, au fost verificate 55 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 26 de mijloace de transport în comun/persoane. În timpul acțiunilor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Arad.

A condus mașina fără drept

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în cursul zilei 14 septembrie, un bărbat în vârstă de 71 de ani, care conducea un autoturism pe strada Cocorilor, din municipiul Arad. În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul, domiciliat în municipiul Arad, are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. „Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis“, se precizează într-o informare remisă miercuri, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.