Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din Păuliș este cercetat penal pentru că a lovit, cu autoturismul pe care îl conducea, un adolescent care se afla pe un moped prin localitatea Milova.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, joi, că tânărul, în vârstă de 21 de ani, este cercetat de polițiștii din orașul Lipova. Conform oamenilor legii, tânărul din Păuliș, în cursul zilei de 25 august, conducea un autoturism pe D.C. 70, în localitatea Milova, și a accidentat un adolescent de 13 ani, care conducea un moped în aceeași localitate. „În urma impactului, tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetat pentru contrabandă

Polițiștii arădeni cercetează penal un bărbat care a fost depistat în timp ce comercializa țigări de contrabandă, în zona Pieței Fortuna din municipiu. „Polițiștii de la Secției 1 din cartierul Aurel Vlaicu au depistat un arădean în vârstă de 35 de ani, care, în ziua de 25 august, a comercializat, în zona Pieței Fortuna, țigări susceptibile a proveni din contrabandă. În urma verificării autoturismului acestuia, în interior au fost descoperite 40 de pachete țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător și suma de 400 de lei“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Prinşi când încercau să treacă frontiera

Patru migranţi din Maroc şi Libia au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, mergând pe jos pe câmp, în apropiere de Nădlac. „Două grupuri de câte două persoane se deplasau pe jos către graniţa cu statul vecin. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt doi cetăţeni din Maroc, în vârstă de 26, respectiv 27 de ani şi doi cetăţeni din Libia, de 28 şi 34 de ani“, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, migranţii riscând dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 25 august, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 508 persoane, au fost verificate 65 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 21 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 3 avertismente, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, au transmis polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.