Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Judeţean Arad a dublat numărul paturilor pentru bolnavii de COVID-19

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a dublat, începând de joi, numărul de paturi destinate adulţilor bolnavi de COVID-19, care a ajuns la 62, după ce s-a înregistrat o creştere constantă a internărilor în ultima perioadă.

Conducerea SCJU Arad a anunţat că decizia a fost luată în cadrul Comandamentului de Criză al unităţii sanitare, numărul de paturi fiind crescut cu 33, de la 29 la 62. Toate sunt disponibile în clădirea Secţiei TBC, care a devenit principala unitate de tratare a pacienţilor cu COVID-19, după declararea pandemiei.

„Această decizie vine în contextul creşterii numărului de persoane confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 şi care necesită internare. Astăzi avem 36 de pacienţi confirmaţi cu infecţie SARS-CoV-2, dintre care trei sunt internaţi în Compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă COVID-19 şi doi minori în Compartimentul Boli infecţioase Copii, iar 31 în secţia de pe strada Stephan Ludwig Roth (Secţia TBC – n.r.). De asemenea, dintre cei 36 de pacienţi, şase sunt vaccinaţi“, a declarat managerul SCJU, Florina Ionescu.

Pe lângă cele 62 de paturi pentru adulţi, spitalul avea deja amenajate 10 paturi pentru minori în cadrul Compartimentului Boli Infecţioase Copii şi patru paturi pentru pacientele care necesită internare în Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 23.882 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, din care 17 în ultimele 24 de ore. De altfel, în ultimele zile numărul zilnic de infectări s-a apropiat şi chiar a depăşit cifra 20, în timp ce la începutul lunii august erau două-trei cazuri confirmate pe zi.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost înregistrate 975 de decese la persoane cu COVID-19.

sursa: Agerpres

COVID-19. În județul Arad sunt 123 de cazuri active

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.