Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat o amendă de 25.000 de lei unei societăți comerciale de pe strada Abatorului din municipiul Arad, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Conform Direcției Generale Poliția Locală Arad, proprietarul nu a asigurat salubrizarea terenului neocupat productiv, care prezenta un aspect general insalubru, fiind invadat de buruieni și ocupat cu deșeurile menajere depozitate. „Situația, care ajunsese să stânjenească inclusiv circulația pietonală în zonă, determinase notificarea prelabilă a agentului economic. Firma nu a dat curs, însă, solicitării agenților constatatori de la Poliția Locală. Controalele de acest fel vor continua în toate cartierele municipiului“, a informat DGPL Arad.

Reținuți de polițiști

Polițiștii de la Secția 7 Rurală Lipova au identificat un bărbat de 45 de ani, din Conop, și un bărbat de 33 de ani, din Târnova. Cei doi, în noaptea de 31 mai, prin forțarea ușii de acces, au pătruns într-o clădire de birouri din Conop, de unde au sustras 300 de lei, două telefoane mobile, două mașini de găurit, două motofierăstraie, un polizor unghiular, truse de chei și scule. Valoarea bunurilor sustrase este de aproximativ 10.000 de lei, fiind recuperată o parte din prejudiciu.  „Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților de la Judecătoria Lipova, în vederea luării unei măsuri preventive“, se arată într-o informare remisă, marți, de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Infracțiuni rutiere

Polițiștii de ordine publică din municipiu au depistat, în noaptea de 2/3 august, în jurul orei 2.30, în trafic un bărbat de 46 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,95 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Tot în noaptea de 2/3 august, un tânăr de 22 de ani a fost depistat de polițiștii din Fântânele în timp ce conducea un autoturism prin localitate. În momentul legitimării, tânărul emana halenă alcoolică, dar a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii aloolemiei. „Cei doi bărbați sunt  cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Acțiuni de verificare

În ziua de 2 august, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 548 de persoane, au fost verificate 71 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 22 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.