Ziarul electronic al arădenilor

6 tipuri de scule care trebuie să existe în orice casă

A fi proprietar înseamnă că ocazional trebuie să știi să repari robinete, dulapuri strâmbe, ușile sau ferestrele casei.

Există o mulțime de probleme comune în orice casă, care sunt suficient de ușor de remediat dacă ai la îndemână sculele potrivite.

Indiferent dacă te muți în prima ta casă sau vrei să începi să îți construiești prima trusă de scule, citește în continuare care sunt cele 6 scule esențiale cu care să începi:

  • Șurubelnițe

Există o mare varietate de tipuri de șurubelnițe, dar pentru reparațiile de bază la domiciliu vei dori să începi cu două tipuri, respectiv cu o surubelniță cu cap în formă de cruce și una cu cap plat.

Bineînțeles, poți cumpăra un set de surubelnițe sau o surubelnită multifuncțională cu capete multiple pe care le poți schimba în funcție de nevoile tale, însă marea majoritate a reparatiilor se realizează cu cele două tipuri.

  • Chei

Ar trebui să ai câteva chei diferite, inclusiv o cheie allen (numită și cheie hexagonală sau inbus), o cheie reglabilă și o cheie cu soclu, pentru că fiecare tip de cheie are un scop distinct.

Dacă nu dorești să începi cu toate, cumpără doar o cheie reglabilă (numită și cheie semilună). Este una dintre cele mai utile chei pe care le poți avea, deoarece ai posibilitea să schimbi distanța de deschidere în funcție de dimensiunea piuliței sau a șurubului cu care lucrezi.

  • Cleşti

Deși poți să găsești o mulțime de tipuri diferite de clești, începe cu elementele de bază – cum ar fi un clește de prindere sau clește ac, un clește pentru cuie și unul de tăiat.

De exemplu, pe Sculeaz.ro, găsești o gama variata de patenți și clești, precum și alte scule de mână necesare.

  • Ruletă

Benzile de măsurare sunt clasificate în funcție de materialul din care sunt fabricate. Pentru majoritatea lucrărilor de reparații la domiciliu, vei avea nevoie de o bandă de măsurare metalică auto-retractabilă. De asemenea, îți trebuie o ruletă care arată atât centimetri, cât și milimetri.

Ai putea folosi una din plastic ca alternativă, dar este puțin mai slabă și face măsurarea pe cont propriu un pic mai dificilă.

  • Nivelă

Nivela sau bolobocul este necesară pentru a te asigura că suprafețele verticale și orizontale sunt complet drepte. De exemplu, înainte de a fixa un raft într-un perete, va trebui să folosești bolobocul pentru a verifica de două ori dacă nu se sprijină pe un unghi.

De asemenea, atunci când instalezi mașina de spălat sau frigiderul, vei avea nevoie de o nivelă pentru a regla piciorușele.

  • Ciocan

Un ciocan cu capat de scos cuie ar trebui să fie suficient. Experții recomandă să ai un ciocan de greutate medie pentru fi mai ușor de manevrat.

Optează pentru un mâner din fibră de sticlă sau din metal, în loc de unul din lemn, pentru mai multă durabilitate.

În concluzie, cu aceste scule ar trebui să poți rezolva aproape orice problemă de întreținere generală a casei.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.