Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați din municipiul Arad sunt cercetați penal pentru că și-au agresat fizic și verbal partenerele de viață, iar pe numele unui arădean a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru că și-a lovit mama.

Conform IPJ Arad, un arădean de 45 de ani este cercetat pentru că, la data de 22 iulie, și-a lovit pe soția sa cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului, iar apoi a amenințat-o cu moartea, în timp ce se aflau la domiciliul din municipiul Arad. Totodată, în seara zilei de 22 iulie, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui arădean de 30 de ani, care a amenințat-o cu moartea pe concubina lui. Ulterior, bărbatul i-a distrus autoturismul cu un obiect ascuțit, zgâriindu-l atât pe capotă, cât și pe portiere. Pe numele ambilor bărbați au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare. De asemenea a mai fost întocmit un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Arad, care, la data de 22 iulie, și-a lovit mama cu palma peste față.

Prinşi cu acte false la graniţă

Cinci călători străini care urmau să iasă din ţară cu trenul şi autocarul au fost prinşi, de către poliţiştii de frontieră arădeni, că foloseau documente falsificate sau aparţinând altor persoane. La PTF II, într-un autocar care pleca în Franţa, au fost verificate şi trei persoane din Republica Guineea Bissau, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani. La controlul specific, pe lângă documentele de identitate, bărbaţii au prezentat şi permise de şedere având însemnele autorităţilor din Grecia. În urma verificărilor s-a stabilit că permisele de şedere prezentate sunt false, iar cele trei persoane intenţionau să le folosească pentru a ieşi ilegal din România. De asemenea, într-un tren care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Budapesta, oprit pentru control la PTF Curtici, au fost descoperite două persoane care s-au legitimat cu cărţi de identitate care nu le aparţineau. Documentele erau eliberate de autorităţile din Belgia, însă, în timpul verificării, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care călătorii au fost ridicaţi pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că cele două persoane sunt din Congo, au 29 de ani, iar documentele prezentate aparţineau altor persoane.

Au condus vehicule fără drept

Doi tineri din localitatea arădeană Conop sunt cercetați penal pentru că au condus un autoturism, respectiv o motocicletă, fără a avea drept. IPJ Arad a anunțat, vineri, că polițiștii de la Postul de Poliție Conop au depistat, în după-masa zilei de 22 iulie, un tânăr de 26 ani și unul de 17 ani, ambii din din această localitate, care conduceau un autoturism, respectiv o motocicletă, pe D.C. 70. „În urma verificărilor a reieșit că niciunul dintre cei doi tineri nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta are numărul de înmatriculare provizoriu expirat“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 22 iulie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 194 de persoane, au fost verificate 46 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 30 mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.