Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din trei ţări, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa spre Ungaria

Două grupuri de migranţi au fost prinse de către poliţiştii de frontieră arădeni în timp ce încercau să treacă frontiera în Ungaria, primul fiind descoperit într-un camion iar al doilea pe câmp.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a fost verificat, la ieşirea din ţară, un camion condus de un bulgar, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mase plastice pe ruta Turcia – Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, solicitanţi de azil în România“, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

În zona oraşului Nădlac, o patrulă a observat, vineri dimineaţă, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, şase persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre ţara vecină. Acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, stabilindu-se că sunt din Libia şi Tunisia şi au vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.