Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad este cercetat penal deoarece și-a amenințat soția cu acte de violență, de mai multe ori.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca au fost sesizați prin apel la 112, de către o femeie, despre faptul că soțul acesteia, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Arad, o amenință în mod constant cu acte de violență, o urmărește oriunde ar merge, manifestând un comportament geloziv. „Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pe numele bărbatului fiind emis un ordin de protecție provizoriu. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Tineri cercetați pentru furt

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică au depistat în flagrant delict un tânăr de 20 de ani, din județul Caraș-Severin, care, la data de 20 iulie, ar fi sustras, dintr-un imobil situat în municipiul Arad, un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de 800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate, iar pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. De asemenea, polițiștii de la Biroul Investigații Criminale cercetează un tânăr de 17 ani, din municipiul Arad, care, la data de 21 mai, ar fi sustras dintr-o societate comercială mai multe bunuri nealimentare, cauzând un prejudiciu de 600 de lei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Deținea ilegal o armă

Un bărbat din Arad este cercetat penal penal nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce polițiștii au stabilit că deținea ilegal o armă de tir sportiv. Într-o informare remisă presei de IPJ Arad se arată că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, la data de 20 iulie, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Arad, care deținea, la o fermă din orașul Pecica, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm. Conform oamenilor legii, bărbatul nu era autorizat pentru deținerea, portul sau folosirea vreunui tip de arme și muniții. „Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Migranţi prinşi la frontieră

Şase migranţi din Afganistan, Siria şi Algeria au fost prinşi de autorităţi, în ultimele 24 de ore, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria prin judeţul Arad, ascunşi în două autotrenuri sau mergând pe jos, pe câmp. Patru dintre migranţi au fost prinşi în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, într-un TIR condus de un român care transporta granule de plastic în Olanda. Cei patru au fost descoperiţi ascunşi în compartimentul pentru marfă. Aceștia au fost preluați şi transportați la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 25 ani. În PTF Nădlac II, în timpul verificării unui alt TIR, condus de un turc care transporta profile metalice în Danemarca, a fost găsit în remorcă un migrant din Siria, în vârstă de 21 de ani. În zona oraşului Nădlac, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, un bărbat care mergea pe jos, pe câmp, spre ţara vecină. El a fost dus la sediul punctului pentru verificări, stabilindu-se că este din Algeria şi are 18 ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.