Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Florin Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand, a fost încarcerat în penitenciar, după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani și 4 luni de închisoare.

Fostul primar a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara, fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi delapidare. În primă instanţă, Judecătoria Arad l-a condamnat pe Florin Ion Moț la 6 ani, 3 luni şi 20 de zile de închisoare. Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecătoria Arad, pe numele lui Florin Ion Moț (58 de ani). Conform oamenilor legii, acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. „Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, a informat IPJ Arad.

Dosar penal pentru violență în familie

Un bărbat din orașul arădean Sântana este cercetat penal, deoarece, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, a devenit agresiv cu frații lui. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad au anunțat, miercuri, că polițiștii din Sântana cercetează un bărbat în vârstă de 33 de ani, care, în noaptea de 15 iulie, pe fondul consumului de alcool, ar fi provocat scandal și ar fi devenit agresiv verbal cu frații săi. „Pe numele bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat un arădean de 40 de ani, care conducea un autoturism în municipiu, iar în urma verificărilor a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,76 m.g./l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, bărbatul a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, polițiștii de la Secția 1 Rurală au depistat, la data de 14 iulie, un arădean de 53 de ani, care conducea un autoturism pe D.N. 79 în afara localității Șagu. În urma verificărilor a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Transportul public de marfă, verificat

În cursul zilei de 14 iulie, în intervalul orar 8.00 – 20.00, poliţiştii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare a legalității transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. În timpul activităţilor desfăşurate au fost verificate 132 de autovehicule, au fost aplicate 79 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de de 52.795 de lei, dintre care 69 în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 5 în baza O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, două în baza O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, iar 3 în baza H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere pentru depășire neregulamentară și au fost reținute 5 certificate de înmatriculare.

Afgani ascunşi în semiremorca unui TIR

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat trei cetăţeni de origine afro-asiatică, ce încercau să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în remorca unui autocamion ce transporta produse din sticlă în Italia. Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din sticlă pentru o societate comercială din Italia, precizează joi ITPF Oradea. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, solicitanţi de azil în România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.